U SRED ZIME SUVE SLAVINE: Bolesni stanari leskovačkog solitera toče vodu sa javne česme
Foto: Jugmedia.rs

Niko ne zna gde je kvar

U SRED ZIME SUVE SLAVINE: Bolesni stanari leskovačkog solitera toče vodu sa javne česme

Srbija -

LESKOVAC – Zbog umrzle cevi stanari zgrade iznad Sutjeske su već deveti dan bez vode, a u njoj su ostali samo nemoćni i bolesni dok su drugi privremeno raseljeni kod rođaka i prijatelja.

U ovoj višespratnici ostao je čovek oboleo od raka, jedan naš slepi sugrađanin i teško pokretljiva osamdesetpetogodišnja starica, a bez vode je i sama apoteka, navodi portal Jugmedia info.

Foto: Jugmedia.rs
Foto: Jugmedia.rs

„Vodu točimo sa obližnje javne česme. Svi se razbežaše, a mi koji nemamo kud, šta ćemo… Ćutimo i trpimo. I ja sam bio do juče kod ćerke, ali morao sam da se vratim, a slepog komšiju dva puta dnevno obilaze rođaci„, kaže Stojan Stojković, Leskovčanin koji je oboleo od raka, kada je zatečen kako toči vodu sa javne česme ispred same zgrade, .

Po rečima stanara, radnici leskovačkog „Vodovoda“ su dan pred Novu godinu dolazili i pokušali da reše kvar.„Ali nisu mogli da nađu gde se tačno zamrzla ta cev, niti gde ide, pa su odustali i ostavili nas na milost i nemilost„, tvrdi ovaj čovek.

U dežurnoj službi gradskog „Vodovoda“ nam je rečeno da nemaju ovlašćenja da nam daju izjave po tom pitanju, a direktorka ovog javnog preduzeća Kosara Ilić ponovo nije odgovarala na naše pozive do zaključenja teksta.

Foto: Jugmedia.rs
Foto: Jugmedia.rs

Inače, grad Leskovac ima veliki problem jer za veći deo svoje površine ne poseduje katastar podzemnih instalacija.

Niko ne zna šta se krije ispod Leskovca

Obavezu snimanja novopostavljenih vodova doneo je sadašnji gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović dok je bio na čelu lokalnog parlamenta, ali od tada je katastarski pokrivena samo nova podzemna mreža.

(Dragan Marinković/jugmedia.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track