Najnovije vesti

PORODICI POPOVIĆ NA BOŽIĆ IZGORELA KUĆA: Za tren izgubili sve što su godinama sticali
Foto: Dado Đilas

Majka i sin zadobili opekotine

PORODICI POPOVIĆ NA BOŽIĆ IZGORELA KUĆA: Za tren izgubili sve što su godinama sticali

Srbija

SMEDEREVSKA PALANKA - Porodica Popović iz Azanje kod Smederevske Palanke ovaj Božić, na žalost, neće zapamtiti po dobrom: sin i majka su zadobili opekotine u požaru u kom im je izgorela kuća i u njoj sve što su godinama s mukom sticali.

- Jedva smo se izvukli iz vatre, dete i žena su sada bolje. Imaju opekotine na čelu i rukama, ali nije strašno kako je moglo da bude - kaže domaćin kuće Vladimir Popović, poljoprivrednik.

Osmogodišnji sin se oporavlja, to im je najbitnije. Sada su svi zajedno, sa babom i dedom, Vladimir, njegova žena, sin i starija ćerka, u jednoj sobi stare kući, koju je takođe delimično zahvatio plamen. A požar je izbio u toku noći, u prizemlju, brzo se proširio na sprat, u plamenu je nestalo bukvalno sve unutar zgrade. Da li je uzrok peć, koja je bila naložena u prizemlju, sada je teško utvrditi.

- Ništa nam nije ostalo, sve je izgorelo, nameštaj, aparati, garderoba, čak i ključ od kola, ma igla se savila, tako je to buktalo. Došli su ljudi da pomognu, obećala je pomoć i opština i mesna zajednica, ali mnogo je hladno da se ma šta radi. Sada bilo najbitnije da nekako zatvorimo otvore, vrata i prozore - kaže Vladimir, zahvaljujući meštanima koji su im doneli garderobu, bar to da imaju.

(M.Đ./Blic)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...