CIČA ZIMA ZAVLADALA REKAMA ŠIROM SRBIJE: Sava, Dunav i Tisa OKOVANE LEDOM
Foto: Beta

Avio-saobraćaj odvija se nesmetano

CIČA ZIMA ZAVLADALA REKAMA ŠIROM SRBIJE: Sava, Dunav i Tisa OKOVANE LEDOM

Srbija -

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je danas da reke Sava, Tisa i Dunav i dalje nisu plovne, a da se saobraćaj na beogradskom i niškom aerodromu odvija nesmetano.

Kako se navodi u saopštenju, službe beogradskog aerodroma Nikola Tesla su angažovane kako bi omogućile neometano odvijanje saobraćaja, a na aerodromu Konstantin Veliki u Nišu saobraćaj se odbija nesmetano.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Sa beogradskog aerodroma danas je planirano 133 sletanja i poletanja.

Foto: Desanka Nikolić
Foto: Desanka Nikolić

Ministarstvo je navelo da je plovidba na Tisi i dalje obustavljena, od brane do granice sa Mađarskom, zbog toga što led pokriva 90 odsto plovnog puta.

(FOTO PRIČA) KAO DA STOJI: Zaledio se Dunav kod Novog Sada

Plovidba je i dalje obustavljena na sistemu Dunav-Tisa-Dunav, kao i na Savi, čiji je vodostaj nizak, a ima i leda.

Foto: tanjug/jaroslav Pap
Foto: tanjug/jaroslav Pap

Na Dunavu je plovidba obustavljena zbog leda - od Bezdana do Kladova, ali i zbog jakog vetra na potezu od Kladova do Prahova. Dunav je na delu kod Bezdana i Apatina pokriven ledom 70 odsto, kod Novog Sada oko 60 odsto, kod Beograda oko 50 odsto, dok je kog Velikog Gradišta ceo plovni put prekriven ledom.

OBUSTAVLJENA PLOVIDBA DUNAVOM ZBOG LEDA: Vanredna situacija u Tutinu, Gora 4. dan bez struje!

Vode Vojvodine su proglasile redovnu odbranu od leda na Dunavu, a na Savi od Hrtkovaca do granice sa Bosnom i Hercegovinom, kao i na Tisi.Srbijavode su proglasile redovnu odbranu od leda na Dunavu od Golupca do Smedereva.

(KURIR TV) Nevreme okovalo ledom srpske reke

VANREDNO U 11 OPŠTINA Marić: Dosad evakuisano 120 ljudi

ŽELEZNIČKI SAOBRAĆAJ FUNKCIONIŠE BEZ PROBLEMA

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je izjavila danas u Centru daljiskog upravljanja Topčider da železnički saobraćaj dobro funkcioniše, a ukupna šteta na železnici zbog snega i leda iznosi oko 3,7 miliona dinara.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Iz Centra daljinskog upravljanja Topčider se nadgleda napajanje električnom energijom na 1.550 kilometara srpskih pruga.

ŠTETA ZBOG OBUSTAVE VODNOG SAOBRAĆAJA 50.000 EVRA DNEVNO

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas Direkciju za vodne puteve – Plovput, da bi proverila stanje na najvećim rekama i mere koje se preduzimaju tokom zabrane plovidbe, dok zbog leda na rekama i obustave vodnog saobraćaja direktna šteta iznosi oko 50.000 evra dnevno.

Ona je izrazila nadu da se od četvrtka sa poboljšanjem vremenskih prilika može očekivati postepeno puštanje plovidbe, čim bude bezbedno.

Mihajlović je podsetila da je tokom 2016. prevezeno oko 9,5 miliona tona robe Dunavom i oko 380.000 tona Savom, što je najveći obim transporta za sedam godina.

“Verujem da će transport robe našim rekama nastaviti da se povećava, čim prevaziđemo tešku situaciju zbog vremenskih prilika“, rekla je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track