DRAMA U VOZU BEOGRAD-BAR: Putnike ostavili da se smrzavaju 10 sati!
Foto: Zorana Kunosić

Nemar nadležnih

DRAMA U VOZU BEOGRAD-BAR: Putnike ostavili da se smrzavaju 10 sati!

Srbija -

Sa uredno plaćenim kartama više od 50 putnika ukrcalo se u hladne vagone „Srbija voza“, da bi im tek po polasku rekli da grejanja uopšte nema

Putnici u vozu na relaciji Beograd-Bar proveli su juče više od deset sati smrzavajući se u kupeima kompozicije „Srbija voza“, jer uopšte nije bilo grejanja!

Grudvanje iznutra.. Voz za Bar juče tokom vožnje
Grudvanje iznutra.. Voz za Bar juče tokom vožnje

U zaleđenom vozu bilo je oko 50 putnika, među kojima i dece i starijih osoba.- Na staklima unutrašnjeg dela vagona videli su se sneg i led. Temperatura je verovatno bila oko nule. Kosti su nam se ledile. Bitno je da su nam svima naplatili karte, a ko će da plati to što smo se živi isprehlađivali?! - ispričao je Kuriru jedan od putnika, koji nam je poslao i fotografije „ugođaja“ unutar voza.Na pitanje i apele da se reši problem grejanja jer su se posmrzavali jedino im se kondukter obratio, rekavši da grejanja nema i da jedino što mogu da urade jeste da ih prebace u neznatno topliji vagon. Putnici koji su prešli i dalje su, međutim, kako kaže sagovornik Kurira, morali da sede u jaknama, sa šalovima i kapama.Prema redovnom redu vožnje voz je trebalo da krene iz Beograda u 9.10 časova pre podne, ali su zbog renoviranja na tom delu železnice putnici autobusom prebačeni do Lajkovca, odakle je voz za Bar krenuo u 10.40 časova.Kako je planirano, voz je trebalo da stigne u Bar 11. januara u 21.10 uveče, što zbog loših vremenskih uslova nije bio slučaj.

Prema navodima pomoćnika generalnog direktora „Srbija voza“ Zorana Stevanovića, vozovi se pregledaju na polaznim stanicama i „ako se uoči problem, oni se isključuju iz saobraćaja“.- Dešava se da se u toku vožnje pokvare delovi na vodovima za grejanje - kaže Stevanović, koji nije imao objašnjenje kako je moguće da u vozu već od Beograda nije bilo grejanja. Iz Ministarstva saobraćaja nismo dobili odgovor zašto su putnici na minusu ostavljeni bez grejanja i ko će zbog toga odgovarati.

Voz Bar-BeogradČAMILI ČETIRI SATA U KOLAŠINU!Voz koji saobraća na pruzi Bar-Beograd juče je gotovo četiri sata stajao kod Kolašina zbog problema s ledenicama i kvarom na motoru. Voz na relaciji Beograd-Šid bio je u zastoju kod Sremske Mitrovice u mestu Martinci zbog kvara na elektromotornoj garnituri, koja se zaledila usled niskih temperatura.

ZORANA KUNOSIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track