(FOTO) VATROGASCI-SPASIOCI U AKCIJI: Žena (27) hitno evakuisana sa obronaka Kukavice
Foto: Tatjana Stamenković

Sa operisanom nogom nije mogla da se kreće

(FOTO) VATROGASCI-SPASIOCI U AKCIJI: Žena (27) hitno evakuisana sa obronaka Kukavice

Srbija -

VRANJE - Žena od 27 godina, koja je hitno morala da bude prebačena u ZC Vranje kako bi bila pregledana, evakuisana je iz Gornjeg Jabukova na obroncima Kukavice.

Vatrogasno-spasilačka ekipa probijala se preko tri kilometra do mahale Priče u ovom selu, kako bi došla do kuće u kojoj živi ova mlada žena.

- Vatrogasno-spasilačka ekipa je odmah po pozivu krenula. Jednim delom put je bio očišćen, ali samo do seoske crkve, koja je od Vladičinog Hana udaljena oko pet kilometara. Od seoske crkve oni su krenuli pešice preko smetova i stigli do pacijentkinje(27).

Žena je imala operaciju noge i nije bila u stanju da se kreće i da nije bilo snega pod normalnim uslovima. Situacija je bila alarmantna. Žena je evakuisana do Vladičinog Hana, a u pomoć je pritekla i ekipa Hitne pomoći. Morala je hitno da se javi na preglede u Bolnici u Vranju - napominju u službi Hitne pomoći u Vladičinom Hanu.

U opštini Vladičin Han, ovo je drugi slučaj evakuacije bolesnih iz planinskih sela od kada je proglašena vanredna situacija u nedelju.

(T. Stamenković/Foto: Tatjana Stamenković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja