NOVA OLUJA, NOVE NEVOLJE: Jak vetar stvara nanose, deo Peštera ponovo zavejan
Foto: Zoran Šaponjić

Opet zatrpani teškom mukom raščišćeni putevi

NOVA OLUJA, NOVE NEVOLJE: Jak vetar stvara nanose, deo Peštera ponovo zavejan

Srbija -

SJENICA - Nova oluja, nove nevolje za stanovnike Peštera. Jak vetar koji duva od jutros ponovo je zavejao dobar deo puteva na Pešteru koji su teškom mukom očišćeni u prethodnih šest dana.

- Najteže je na području Karajukića Bunara, na otvorenom terenu, gde duva jak vetar i nanosi sneg po očišćenim putevima. Tamo su nam danas gotovo sva sela ponovo zavejana. Teško je i na području Trijebina, a uz to imamo i dvadesetak sela koja su u snežnoj blokadi već šest ili sedam dana - kaže Mića Kaličanin, zamenik predsednika opštine Sjenica.

Foto: Zoran Šaponjić
Foto: Zoran Šaponjić

Više sela na Pešeteru i dalje su bez vode, stočari su u velikim nevoljama kako da napoje žedna stada, a juče su u Sjenicu, kao pomoć Vojske Srbije stigle dve cisterne kojima će voda biti dopremljena do najugoroženijih farmi. Problem je što su izvorišta zaledila, pa će voda do Dolića ili Crvskog morati da se vozi čak 70 kilometara, iz Sjenice preko Duge Poljane. Vlada Srbije interventno je ovaj kraj pomogla sa 10 tona nafte za čišćenje puteva.

Foto: Zoran Šaponjić
Foto: Zoran Šaponjić

U Sjenici je danas prilično otoplilo u odnosu na prethodne ledene dane, a temperatura je sa jutarnjih minus 25 do podne porasla na minus 6 stepeni.

VANREDNA SITUACIJA NA SNAZI ŠIROM SRBIJE Marić: Zbog zime i snega najteže u Vranju i na Pešteru!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: Ovako je vatrogasac heroj spasavao zavejane u Srbiji

(Tekst i Foto: Z. Šaponjić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track