RAZUMEVANJE ZA BOL: Direktor policije razgovarao sa roditeljima nestale Barbare Vitez (15)
Foto: Saša Urošev

Nestala pre dva meseca

RAZUMEVANJE ZA BOL: Direktor policije razgovarao sa roditeljima nestale Barbare Vitez (15)

Srbija -

Da je ona razbila nečiji prozor ili izlog, znao bih sigurno nešto više, a zbog toga bih i odgovorao.Valjda, kao roditelji, imamo pravo da saznamo sve u vezi sa Barbarinim nestankom, kaže očajni otac Endre

Utisci posle jednočasovnog razgovora sa Vladimirom Rebićem, direktorom policije su pozitivni. Bio je pun razumevanja za bol i neizvesnost sa kojom se nosimo skoro dva meseca, ali i našom želju da saznamo pravu istinu o nestanku Barbare.

Shvatio je suštinu našeg nezadovoljstva - kaže za Kurir Endre Vitez, otac petnaestogodišnje srednjoškolske koja je nestala 25. novembra prošle godine.

Endrea i njegovu suprugu Melindu, u ponedeljak popodne, primio je direktor policije Vladimir Rebić:

- Ukazali smo mu da smo nezadovoljni dosadašnjim rezultatima potrage, ali i što ona nije poširena van reke Tise. Ponovio sam direktoru policije da, i nakon toliko vremena, ne znamo ništa o njenom nestanku.

Da je ona razbila nečiji prozor ili izlog, znao bih sigurno nešto više, a zbog toga bih i odgovorao.Valjda, kao roditelji, imamo pravo da saznamo sve u vezi sa Barbarinim nestankom - direktan je Endre.

Tokom razgovora sa direktorom policije, roditeljima nestala Senćanke rečeno je da će im dodatne informacije biti pružene u Višem javnom tužilaštvu u Subotici:

- Već u sredu me očekuje susret sa nadležnima u tom tužilaštvu. Koliko sam razumeo, od njih zavisi da li će se potraga za Barbarom proširi i van reke Tise, i da li će se pokrenuti nova istraga. Direktor policije mi je rekao da ima puno stvari koje nisu onakve kako su njemu prenete - kaže Endre.

Podsetimo, učenica Ekonomsko-trgovinske škole, nije se kobne večeri vratila kući sa rođendanske žurke. Policija je iste večeri obavestila roditelje da se devojčica okliznula i sa mosta upala u Tisu, a da su im to prijavila dvojica dečaka koja su bila s njom.

Očajni roditelji sumnjaju u zvaničnu verziju i insistiraju na punoj istini jer, kako kažu, telo nije isplivalo na površinu ni nakon toliko vremena.

S. U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track