Loznica dobija prvo odeljenje državnog fakulteta

Loznica dobija prvo odeljenje državnog fakulteta

Srbija -
Studenti u Loznici će imati iste uslove kakve imaju u Novom Sadu, nastava će se odvijati svakodnevno, a planirano je da se upiše 40 studenata

LOZNICA - U Loznici bi ove godine trebalo da bude otvoreno odeljenje Fakulteta tehničkih nauka (FTN) iz Novog Sada, čime bi se Lozničanima omogućilo da prvi put u svom gradu steknu visoko obrazovanje u okviru programa jednog od državnih univerziteta.

U tom odeljenju trebalo bi da bude omogućeno obrazovanje na studijskom programu "Softverski i informacioni sistemi" koji sprovodi FTN, o čemu su danas razgovarali predstavnici tog fakulteta i lokalnih samouprava u Podrinju, rečeno je u Informativnoj službi grada Loznice.

Predstavnici FTN istakli su da će studenti u Loznici imati iste uslove kakve imaju u Novom Sadu, nastava će se odvijati svakodnevno, a planirano je da se upiše 40 studenata.

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović je tom prilikom rekao da će se otvaranjem tog odeljenja mnogim maturantima ukazati prilika da u svom gradu steknu kvalitetno obrazovanje, čime će ujedno ostvariti i brojne uštede tokom studiranja.

Odeljenje FTN biće smešteno u prostorijama lozničke Gimnazije "Vuk Karadžić", gde će studentima, osim učionica i računarskih kabineta, na raspolaganju biti studentska služba, organizacija i biblioteka sa potrebnom literaturom.

U delegaciji novosadskog fakulteta bili su prodekan za nastavu Ilija Kovačević, prodekan za finansije Vladimir Katić i predstavnik Komisije za akreditaciju visokoškolskih ustanova u Srbiji Ratko Nikolić.

Na sastanku su, osim gradonačelnika Loznice, učestvovali i predstavnici susednih opština Krupanj, Ljubovija i Mali Zvornik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track