Najnovije vesti

EVO ZA ŠTA SE SVE SMEDEREVO I NJEGOVI GRAĐANI TUŽE: Vantelesna, ujedi pasa, pad u šahtove i po snegu
Foto: Marina Lopičić

Izveštaj državnog revizora

EVO ZA ŠTA SE SVE SMEDEREVO I NJEGOVI GRAĐANI TUŽE: Vantelesna, ujedi pasa, pad u šahtove i po snegu

Srbija

SMEDEREVO - Gradska uprava Smedereva, prema izveštaju državnog revizora, vodi spor protiv bračnog para koji nije opravdao trošenje novca namenski dodeljenog za postupak vantelesne oplodnje.

Lokalna samouprava takođe je tužila 26 poljoprivrednika, korisnika kredita Fonda za razvoj poljoprivrede, za šest miliona dinara, pošto nisu vratili ugovorene iznose u okviru predvidjenih rokova. Dug tuženih poljoprivrednika pojedinačno iznosi po 230.769 dinara.

Foto: Marina Lopičić/Ilustracija
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

U 11 sudskih sporova grad potražuje 5,7 miliona dinara duga od korisnika poslovnog prostora zbog neplaćanja zakupa i utrošene struje.

Državni revizor u izveštaju o radu gradske uprave Smedereva naveo je da su tokom prošle godine 394 roditelja tužila lokalnu samoupravu zbog nezakonito uvećane cene boravka dece u vrtićima, a prema proceni, vrednost tih sporova je 32,9 miliona dinara, bez pripadajućih kamata.

Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Roditelji su pokrenuli 76 parničnih postupaka. Revizor je naveo i da još nije okončano 11 sudskih sporova bivših odbornika koji traže odštetu od šest miliona dinara zbog aktiviranja blanko ostavki u Skupštini grada 2008. godine.

Foto: AP/Ilustracija
Foto: AP/Ilustracija

U sudu je 15 predmeta građana za naknadu materijalne štete zbog ujeda pasa bez vlasnika. Vrednost tih sporova je tri miliona dinara bez kamate i troškova postupka. Šest građana na ime glavnog duga u parničnim postupcima zahteva od gradske vlasti isplatu 2,2 miliona dinara zbog povreda zadobijenih padom zbog snega i leda na javnim površinama, ali i pada u šaht.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...