BANATSKO VELIKO SELO: Zalutalu i iznemoglu srnu spasli sa zaleđenog jezera
Foto: Facebook Printscreen

Za svaku pohvalu

BANATSKO VELIKO SELO: Zalutalu i iznemoglu srnu spasli sa zaleđenog jezera

Srbija -

BANATSKO VELIKO SELO - Dobročinstvo Marka Protića iz Banatskog Velikog Sela već nekoliko dana se prepričava. Zalutalu i iznemoglu srnu on je u sredu spasao sa zaleđenog jezera Laguna, u ovom selu kod Kikinde.

Humani ribolovac skromno priznaje da nije uradio ništa posebno i da bi, sigurno, i neki drugi Velikoselci uradili isto - pomogli bespomoćnoj životinji da se vrati u prirodno stanište.

- Svakog dana obilazimo jezero i probijamo rupe. Na nekim mestima debljina leda iznosi oko 40 centimetara. Naša pomoć ribljem fondu nenadano se pretvorila u misiju spasavanja jednog bespomoćnog Bambija - priča Protić i nastavlja...

Kurir TV: Ekskluzivni snimci iz vazduha, ledeni čep 300 metara od Pupinovog mosta

- Srna je bila nasred zaleđenog jezera. Uplašena i dezorijentisana, nije mogla da stoji i često je padala. Pozvao sam prijatelja Marka Pilipovića koji je ubrzo došao. Srnu smo sklonimo sa leda, a tada su nastale ove fotografije koje su oduševile javnost - ponosno priznaje Protić.

On smatra da je u potrazi za hranom srna zalutala i kročila na zaleđeno jezero, a da potom nije bila u stanju da se odatle pomeri i utekne u atar. Pre nekoliko godina, Velikoselci su divlju deponiju pretvorili u prirodnu oazu kojom se ponose. Jezero Laguna omiljeno je stecište ljubitelja prirode, naročito ribolovaca.

(S. Urošev)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track