Profesori protiv zloupotreba u školi "Desanka Maksimović"

Gornji Milanovac

Profesori protiv zloupotreba u školi "Desanka Maksimović"

Srbija -
Grupa profesora tvrdi da su se u školi događale "nemoralne scene", kada je zamenik direktora pre nekoliko godina uskakao i iskakao kroz prozor biblioteke, gde mu je radila ljubavnica, a sve to na očigled đaka

GORNJI MILANOVAC - U Osnovnoj školi "Desanka Maksimović" u Gornjem Milanovcu učenicima se u svedočanstvu upisuju više ocene nego što su zaključene u školskom dnevniku, tvrde profesori u toj ustanovi.

To je samo jedna od priča koje su izazvale reakciju javnosti u rudničko-takovskom kraju, kao i nadležnih organa u Moravičkom okrugu.

Grupa profesora tvrdi da su se u školi događale "nemoralne scene", kada je zamenik direktora pre nekoliko godina uskakao i iskakao kroz prozor biblioteke, gde mu je radila ljubavnica, "a sve to na očigled đaka koji su događaje prepričavali u školi".

Profesori su tri puta pisali razne dopise o neželjenim pojavama i brojnim zloupotrebama na adrese inspekcija, školske uprave i predsedniku opštine Gornji Milanovac, ali nije bilo nikakvih reakcija dok se ove nedelje nisu obratili novinarima.

Oni tvrde da je učeniku školsko veće utvrdilo uspeh na sednici, ali je zamenik direktora Goran Savić napisao druge ocene u svedočanstvu i drugi uspeh, o čemu je upoznat i direktor Radmilo Prokić, koji ga je "ukorio pred većem, a zatim je nestao dnevnik".

Po njihovoj priči, direktor o tome sve zna, ali ga ne zanima i ako "neko o tome progovori poziva na individualne razgovore i preti da ništa ne sme da izađe iz škole i da sve ostane u tajnosti".

Načelnik Školske uprave za Moravički okrug, čije je sedište u Čačku, Danilo Beodranski rekao je da je o svemu upoznat, ali da za odnose u školi nije nadležan i da je obavio razgovore s direktorom koji je tvrdio da ništa nije tačno.

Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković novinarima je rekao da je dobio tri anonimna dopisa u kojima se ukazuje na nezakonito i nedozvoljeno ponašanje rukovodstva i pojedinih profesora i da ih je dao nadležnim organima da se to ispita.

Prosvetni inspektor Slobodanka Petrović rekla je da je kontrola u toku i da ne može u ovom trenutku ništa više da kaže, a da će o svemu nadležni organi i novinari biti obavešteni.

Direktor škole Radmilo Prokić kaže da neće taksativno odgovarati, ali je dodao da su to "besmislice koje narušavaju ugled jedne dobro organizovane škole i da je neshvatljivo da neko ruši sopstvenu kuću u kojoj radi i od koje živi".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track