ŠABAC NAJVIŠE  U REGIONU ULAŽE U ZAPOŠLJAVANJE
Foto: Promo

ŠABAC NAJVIŠE U REGIONU ULAŽE U ZAPOŠLJAVANJE

Srbija -

Skupština grada Šapca usvojila je juče Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2017. godinu koji sadrži devet mera posticaja, a u budžetu grada predviđeno je 73 miliona dinara za realizaciju programa.

Gradonačelnik Šapca poručuje da je Lokalni akcioni plan za zapošljavanje rezultat ispunjavanja obećanja datog građanima – da će svako dobiti priliku da zarađuje više. -Pomažemo preduzetnike, imamo široku paletu od devet različitih mera u Lokalnom akcionom planu. Njihov zadatak je da osnaže preduzetništvo i motivišu ljude da počnu sopstveni biznis, da ispratimo velike i važne investicije u našem gradu.Naš cilj je da sprečimo mlade i školovane ljude da napuste svoj grad i državu tako što ćemo im ovde ponuditi dobre uslove za život i rad, rekao je gradonačelnik Zelenović. On je istakao da će Šabac uložiti više novca u zapošljavanje u ovoj godini nego čitav region.

Lokalnim planom Šabac je predvideo program za podršku razvoju preduzetništva. Svim ženama preduzetnicama koje su u 2016. pokrenule biznis, Grad će platiti usluge knjigovođe za ovu godinu. Programom su predviđeni i podsticaji za zapošljavanje žena starijih od 58 godina i muškaraca starijih od 60. Ova mera nije nova, a iz Gradske uprave Šapca poručuju da je mnoge poslodavce ohrabrila da zaposle sugrađane kojima je ostalo malo do penzije. Grad će platiti i obuke za povećanje mogućnosti za zapošljavanje, kao i obuke po potrebi poslodavaca.

Lokalni akcioni plan ohrabruje osnivanje zadruga, dajući podsticaje za rad zadruga. Grad planira i osnivanje Poslovnog centra kao mesta za podršku preduzetnicima. Planirani su i programi posticaja za zapošljavanje medicinskih radnika, stručne prkase i javni radovi.U toku ove godine u Šapcu počinje da radi i kompanija „Jazaki“ koja će zaposliti 1700 Šapčana. U gradu na Savi je prodato 26 parcela u industrijskoj zoni, a pregovara se sa 17 investitora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track