STOMATOLOŠKI TURIZAM: Žive u Australiji, a zube popravljaju u Novom Sadu
Foto: Thinkstock

Isplati se

STOMATOLOŠKI TURIZAM: Žive u Australiji, a zube popravljaju u Novom Sadu

Srbija -

Zbog cene i kvaliteta "stomatološki turizam" je sve popularniji i u Vojvodini.

Dentalni turizam" odskora je sve masovniji i u Novom Sadu, u čije stomatološke ordinacije u poslednje vreme dolazi sve više pacijenata iz inostranstva. Razloga je više, pre svega jer su cene usluga neuporedivo niže, čak 10-12 puta od onih u Italiji, Engleskoj, Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj.

Drugi i najvažniji je kvalitet stomatoloških usluga koje se u ovdašnjim ordinacijama pružaju po svetskim standardima.

Stomatološku ordinaciju u Novom naselju godišnje poseti od 60 do 70 inostranih pacijenata, koji tačno znaju šta žele, a najčešće dolaze tokom praznika i letnjeg godišnjeg odmora.

"Reč je, uglavnom, o našim ljudima koji žive i rade u inostranstvu i koji često dovode i svoje komšije i prijatelje strance" - kaže doktorka iz jedne stomatološke ordinacije.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

"Imali smo pacijente iz SAD, čak i Australije, a većina dolazi uglavnom zbog većih stomatoloških intervencija. Recimo, Novosađanaka, koja živi u Italiji, kojoj smo pre 20 godina stavili "most", tokom novogodišnjih praznika nas je posetila da bismo joj uradili novi. Ili, mladić iz Londona sa slomljenim zubom doputovao je "lou kost" letom, samo da bismo ga popravili" - dodaje ona.

Očigledno je da se poseta novosadskim zubarima isplati, jer pružaju usluge vrhunskog kvaliteta, o čemu svedoči i činjenica da im se inostrani pacijenti često vraćaju.

Prema izjavi jedne druge doktorke s pacijentima iz inostranstva kontakt uglavnom uspostavljaju preko mejla ili društvenih mreža.

"Obezbeđujemo im i smeštaj, ukoliko je potrebno da posle intervencije ostanu ovde nedelju - dve, pa nekad i duže" - navodi ova doktorka i ističe da usluge strancima naplaćuju po standardnom cenovniku.

(Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track