DONACIJA ZRENJANINU: Stefanović uručio nova vozila, čamce i opremu policiji i vatrogascima
Foto: MUP

Kriminal opada u ovom banatskom gradu

DONACIJA ZRENJANINU: Stefanović uručio nova vozila, čamce i opremu policiji i vatrogascima

Srbija -

ZRENJANIN - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovao je danas uručenju vozila, čamaca i opreme koju je Grad Zrenjanin donirao Policijskoj upravi i Vatrogasno- spasilačkom bataljonu u tom gradu i istakao da u Zrenjaninu kriminal opada.

Stefanović je izjavio da je u Zrenjaninu opšta stopa kriminaliteta opala za 10,3 posto i smanjen broj krivičnih dela.

Na teritoriji ove opštine smanjuje se broj krivičnih dela i nemamo ozbiljnije organizovanje kriminalnih grupa koje mogu da ugroze bezbednost stanovništva, rekao je Stefanović.

On je najavio da se može očekivati veći broj policijskih službenika, koji se školuju u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici i na Kriminalističko policijskoj akademiji, navodi se u saopštenju MUP.

„To znači da možete da očekujete u celoj Srbiji više policajaca koji će dežurati u školama i koji će se boriti protiv narko trafikinga, kao i na nove tehnološke napretke u MUP koji podrazumevaju više kamera, više tehničkog usavršavanja kriminalističke policije i bolje rezultate u istragama, koje će još više spustiti stopu kriminaliteta“, poručio je Stefanović.

Stefanović je izrazio zahvalnost Gradu Zrenjaninu, gde je u Gradskoj kući razgovarao sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem i načelnikom Policijske uprave Bojanom Markovićem.

Ministar policije se zahvalio i opštini Žitište na donaciji dva vozila za Kriminalističku policiju što je ocenio odličnim primerom saradnje lokalne samouprave i policije.

Na zrenjaninskom Trgu slobode je održana akcija Ministarstva unutrašnjih poslova „Policija u zajednici“ u kojoj su građanima predstavljene jedinice MUP Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja