STRAVA! POKOLJ U ŠTENARI: Gladni psi jedu jedni druge

Stravične scene iz azila za životinje

STRAVA! POKOLJ U ŠTENARI: Gladni psi jedu jedni druge

Srbija -

Radnica azila Snežana Mikulić tvrdi za Kurir da su uslovi u kojima se nalaze kučići izuzetno loši, kao i da je za mesec i po dana čak 40 pasa uginulo ili je pojedeno

Psi jedu jedni druge, ne dobijaju dovoljno hrane, situacija je jeziva, ovo za Kurir tvrdi Snežana Mikulić, radnica azila za pse u Vršcu.Na društvenim mrežama pojavile su se uznemirujuće fotografije mrtvih kučića koje je Snežana krišom napravila jer više nije mogla da ćuti o stanju u azilu. Ona je podnela i krivičnu prijavu protiv uprave.Bezbedniji na ulici- Poslednjih nekoliko meseci uslovi su postali katastrofalni. Nedovoljno hrane dovelo je do toga da psi jedu jedni druge, postali su gladni i agresivni. Ima oko 350 pasa, a oni im daju samo 60 kilograma hrane dnevno, nije ni čudo što se to dešava. Trenutno sam na bolovanju, ja sam ćutala zato što sam se plašila, ali ne mogu više - priča Snežana.Ona je od svojih para kupovala sredstva za održavanje kupatila za pse, ambulante i magacina za hranu.- Izgleda da su psi bezbedniji na ulici nego u azilu. Upravnica priča da ima dovoljno hrane, a nema ništa. Navodno se čekaju tenderi. Krajnje nehumani uslovi u poslednjih nekoliko meseci. Kada sam upravnici rekla da je za 35 dana 40 mrtvih pasa i upitala je da li će neko nešto preduzeti, gledala me je kao mrtvo tele. Nisam dobila nikakav odgovor - ističe naša sagovornica. Kako je navela u prijavi, u proteklih godinu dana od 500 pasa, koliko ih je bilo, trenutno ih ima samo 330, što je produkt izgladnjivanja, loših uslova, malog prostora za previše pasa, dok ima i onih koji su na sreću udomljeni.- Zaticala sam jezive scene, nailazila sam na lešine, bila sam vezana za te pse. Čak sam 20 pasa lično udomila. Radila sam najprljavije poslove, čistila sam i sklanjala tela plačući. Kreneš da ih hraniš, zatekneš jednog prosutih creva, drugog kako ga jede. Jezivo - priseća se Snežana i nastavlja:Podrška- Skupljala sam dugo hrabrost da ovo uradim, kontaktirala sam s udruženjem Levijatan za savet i dobila sam njihovu podršku. Imam troje dece, možda ću ostati i bez posla, ali nisam mogla više.Pitanja o ovom slučaju uputili smo i Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine i rečeno nam je da ćemo odgovore dobiti u ponedeljak.Azil za pse je opštinski, ali je dat na upravljanje JKP „Drugi oktobar“.

Direktor JKP „Drugi oktobar“ZGROŽEN SAM SLIKAMADirektor JKP „Drugi oktobar“ Nebojša Perić kaže za Kurir da je zgrožen slikama koje su se pojavile i da je naredio istragu:- Trenutno stanje u azilu nije ni približno tako, ali za ovo neko mora snositi odgovornost, bez obzira na to kad su slike nastale. Postoje ozbiljne indicije da su nastale znatno pre mog dolaska u firmu, kao i da neke nisu napravljene u azilu. Bez obzira na to, krivci se moraju pronaći. Sve okolnosti moraju biti pažljivo ispitane i svi odgovorni za ovaj skandal moraju snositi posledice - navodi Perić.

MINA BRANKOVIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track