(FOTO) I JA SE BORIM: Novosađani puštali zelene balone za decu obolelu od raka
Foto: Tanjug/jaroslav Pap

Humanitarni skup

(FOTO) I JA SE BORIM: Novosađani puštali zelene balone za decu obolelu od raka

Srbija -

NOVI SAD - Puštanjem stotina zalenih balona za natpisom "I ja se borim" i znakom NURDOR-a danas je tačno u 13 sati u centru Novog Sada završen humanitarni skup kojim je obeležen Međunarodni dan dece obolele od raka.

Skup je organizovalo Nacionalno društvo roditelja dece obolele od raka (NURDOR), uz podršku ekipe "Festivala ljubavi", a u prigodnom programu su učestvovali Hor Srednje škole "Isidora Sekulić" i ekipa popularnog TV serijala "Državni posao".

Obeležavanje Međunarodnog dana dece obolele od raka podržao je i Grad Novi Sad, a okupljenima se obratio pomoćnik gradonačelnika, Ivan Siler, koji je pozvao i sugrađane, ali i kompanije da se priključe akcijama koje organizuje NURDOR i tako pomognu lečenju dece obolele od raka.

Predsednica Upravnog odbora NURDOR-a Jolanda Korora rekal je da to udruženje godinama unazad organizuje humanitarne skupove povodom Međunarodnog dana dece obolele od raka, istakavši da se danas okupio najveći broj ljudi do sada.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

"Prošle godine u istovremeno smo organizovali ovakve humanitane skupove u 24 grada Srbije i tada smo bili uvereni da je to maksimum, ali ove godine ovakvi humanitarni skupovi se istvoremeno održavaju u čak 40 gradova širom Srbije", rekla je Korora.

Ona je kazala da je NURDOR pokrenuo niz akcija koje imaju za cilj pomoć deci oboleloj od raka, a da je najveća od tih akcija izgradnja hemato-onkološkog dečjeg odeljenja u Kliničkom centru Niš, te da građani tu akciju mogu pomoći slanjem SMS poruka na broj 1150.

(KURIR TV) NURDOR NA TRGU REPUBLIKE: Danas je Dan dece obolele od raka, naše malo njima je mnogo!

"Upravo ovih dana u okviru kampanje "I ja se borim" pokrećemo i akciju "Stare stvari za novu nadu" u kojoj građani, preko "Halo oglasa", uz naznaku za akciju "Stare stvari za novu nadu" prodaju svoje stare stvari koje im više ne trebaju, a novac od prodaje ide za izgradnju pomenutog odeljenja u KC Niš", pojasnila je Korora.

Govoreći o realizaciji projekta izgradnje hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, Korora je rekla da je prva faza izgradnje završena, odnosno zgrada je pod krovom, a sledi druga vaza koja podrzaumeva tehničko opremanje odeljenja.

"Za završetak projekta nephodno je da sakupimo još 25 miliona i verujem da ćemo u tome uspeti i da ćemo od jeseni u Nišu imati odeljenje za lečenje naših malih junaka koje ispunjava sve svetske standarde", rekla je Korora obraćajući se prisutnima i dodala da je informacija o nedostajućih 25 miliona od pre dva dana,a da je samo pre desetak dana ta cifra iznosila 32 miliona.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) NURDOR NA TRGU REPUBLIKE: Danas je Dan dece obolele od raka, naše malo njima je mnogo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track