ZBRKA U ČAČKU: Mormoni poklanjaju košnice i pčele, a Čačani strahuju da su došli da šire poligamiju!
Foto: Saša Urošev/Ilustracija

Na sastanku s pčelarima nije bilo reči o veri

ZBRKA U ČAČKU: Mormoni poklanjaju košnice i pčele, a Čačani strahuju da su došli da šire poligamiju!

Srbija -

ČAČAK - Predstavnici američke dobrotvorne organizacije “Crkva Isusa Hrista - sveci poslednjih dana” posetili su Čačak i razgovarali sa članovima Udruženja pčelara, prenoseći im želju da pomognu razvoj pčelarstva u ovom kraju doniranjem određenog broja košnica i pčelinjih društava, pre svega mladima, kojima bi pomogli da dođu do zaposlenja.

Predsednik Udruženja pčelara “Čačak” dr Svetomir Stamenković kaže da na sastanku nije bilo reči o veri, već da je postignut dogovor o tome da se uradi projekat koji će biti dostavljen ovoj humanitarnoj organizaciji čije će starešine, sa sedištem u Frankfurtu, odlučiti da li će im pomoći.

Dodaje da je cilj da se uposle mladi ljudi, jer je, kako naglašava Stamenković, mnogo nezaposlenih koji žele da se bave pčelarstvom, pišu Novosti.

- Tražićemo od 500 do 1.000 košnica. Obećali su da će nam pomoći, to su ozbiljni ljudi. Niko od njih nije pomenuo religiju niti je tražio bilo kakvu protivuslugu. Ja, kao predsedenik Udruženja, ne bih dozvolio da bilo ko od nas bude na bilo koji način zloupotrebljen - rekao je profesor Stamenković.

- Izneli smo jasan plan prema kome će svaki mladi pčelar da dobije svog mentora, jer su oni početnici i potrebna im je pomoć, a mi ćemo biti garancija za njihov rad i dalji uspeh.

Međutim, tim povodom oglasila se Nova Srbija, koja je upozorila Čačane da "iza ove posete ne stoji nikakva humanitarna organizacija već da je reč o mormonima, klasičnoj verskoj sekti koja ima cilj da proširi zone uticaja i razbije pravoslavlje". Oni dodaju da je "reč o ozbiljnoj pretnji da ovaj oblik verske poligamije, koji dolazi iz američke savezne države Jute, proširi svoj uticaj i delovanje i na Čačak".

(Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja