(FOTO) NOVI SAD: Dečija bolnica dobila novi ultrazvuk za bebe
Foto: Slađana Stojanović

Donacija princeze Katarine

(FOTO) NOVI SAD: Dečija bolnica dobila novi ultrazvuk za bebe

Srbija -

NOVI SAD - Novi ultrazvučni aparat za bebe na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, danas je uručila princeza Katarina.

Ovaj ultrazvučni aparat donacija je humanitarne organizacije Lajflajn Kanada, čiji je pokrovitelj princeza Katarina, a vrednost aparata je 20.000 dolara.

Foto: S.S.
Foto: S.S.

- Neizmerno sam srečna što zahvaljujući saradnji sa Lajflajn organizacijom iz Kanade, imam priliku da uručim još jedan u nizu ultrazvučnih aparata. Ovaj aparat mnogo će značiti lekarima u dijagnostici i lečenju, a samim tim pomoći če i našim malim i hrabrim pacijentima. Mislimo na decu iz cele Srbije i nastavljamo sa humumanitarnim projektima - rekla je princeza Katarina.

Ona se zahvalila i odboru Lajflajn Kanada, kao i crkvenom odboru i vernicima ckve Svetog Stefana u Otavi u Ontariju koji su učestvovali u prikupljanju sredstava za ultrazvučni uređaj.

Foto: S.S.
Foto: S.S.

- U ime Instituta želim da Princezi Katarini i organizaciji Lajflajn Kanada zahvalim na ovoj izuzetno vrednoj donaciji koja će u mnogome doprineti da rad naših lekara bude lakši i efektivniji. Naša saradnja sa Princezom Katarinom traje već godinama i sigurna sam da će se nastaviti i u budućnosti – rekla je v.d. direktor Instituta, prof.dr Jadranka Jovanović - Privrodski.

Nakon svečanog uručenja, kao i dobijanja zahvalnice i fotografije koju su nacrtala deca bolnice, princeza Katarina je obišla jedno od odelenja bolnice, gde je svakom detetu poklonila igračke.

(S. Stojanović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 21.02.2017.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja