ŠABAC GRAD POSLOVNIH ŽENA: Podsticaji za biznis
Foto: PR

ŠABAC GRAD POSLOVNIH ŽENA: Podsticaji za biznis

Srbija -

Prethodnu godinu u Šapcu, između ostalog, obeležilo je žensko preduzetništvo. Grad je organizovao i finansirao brojne obuke i radionice koje je pohađalo više od 100 žena, a rezultat je 70 novih preduzetničkih radnji.
Za sve žene koje su u 2016. godini pokrenule sopstveni biznis, Šabac će u ovoj godini platiti usluge knjigovođe.

Gradonačelnik Šapca objavio je Javni poziv za finansiranje troškova računovodstvenih usluga namenjen ženama predutenicama, koje imaju rok do kraja februara da podnesu prijavu.Cilj Šapca je da osnaži žene za samostalni biznis, a prema rečima načelnice Odeljenja za lokalni ekonomski razvoja Violete Šestić, upravo je to razlog da se ovakva mera uvrsti u Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2017.-Grad Šabac nastavlja podršku ženskom preduzetništvu. Ovom merom olakšaćemo početak preduzetnicama. Raduje nas što Šapčani imaju viziju za sopstveni biznis. Srećni smo kada dolaze strani investitori ali još više kada domaći privrednici ulažu u svoj grad jer oni su kičma privrede ovog grada, navodi Violeta Šestić.

Uslovi za ostvarivanje ovog prava na finansiranje troškova knjigovodstvenih usluga su prebivalište i osnovana preduzetnička radnja na teritoriji grada Šapca tokom 2016. godine, zaključen ugovor sa knjigovodstvenom agencijom, kao i potvrda da preduzetnica do sada nije koristila sredstva po osnovu predhodnih lokalnih akcionih planova zapošljavanja.U protekloj godini u Šapcu je 26 domaćih privrednika kupilo parcelu u Severozapadnoj radnoj zoni sa namerom da pokrene i proširi svoju proizvodnju. Potpisan je i ugovor sa japanskom kompanijom Jazaki koja će u Šapcu zaposliti 1700 radnika. Još četiri fabrike, pored japanske, se grade u Zoni tako da će u 2017. godini 1900 Šapčana dobiti posao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track