SKANDAL U SREMSKOJ MITROVICI: U Hitnoj pomoći odbili da ukažu pomoć ženi okrvavljenoj od ujeda psa!
Foto: Shutterstock

Insistirali da se javi svom lekaru

SKANDAL U SREMSKOJ MITROVICI: U Hitnoj pomoći odbili da ukažu pomoć ženi okrvavljenoj od ujeda psa!

Srbija -

SREMSKA MITROVICA - Po povratku s posla, 57-godišnju S.C. na ulici je ujeo pas lutalica. U Službi hitne medicinske pomoći u mitrovačkom Domu zdravlja, odbili da joj pomognu, uz insistiranje da mora da se javi svom izabranom lekaru.

Sudeći po sve češćim primerima u kojima odnos ljudi u belim mantilima prema građanima ukazuje da je Hipokratova zakletva samo mrtvo slovo na papiru, postavlja se pitanje da li je naš zdravstveni sistem, ovakav kakav je, uopšte u službi onih koji ga izdržavaju od svojih, i onako, mizernih plata.

Naime, 57-godišnju S. C. koja se vraćala s posla, protekle sedmice je na ulici napao čopor pasa od kojih je jedan i ujeo. Sa okrvavljenom nogom i odećom, dolazi u Službu Hitne pomoći kako bi joj se očistila rana i ukazala prva pomoć.

Foto: mitrovica.info
Foto: mitrovica.info

Sestra koja se zatekla u tom trenutku u hodniku, nonšalantno je obaveštava da mora da se javi svom lekaru i nezainteresovano odlazi!

Iako je S. C. molila da joj se barem očisti rana koja je još krvarila i previje noga, njene molbe nisu urodile plodom. Štaviše, jedini odgovor kojeg su je udostojila prisutna lica u belim mantilima glasio je: „Javite se svom lekaru!“

S.C., revoltirana, sa okrvavljenom nogom nastavlja svoje putešestvije do prve zdravstvene ambulante (a koja nije njena matična, gde joj je izabrani lekar) i tamo dobija isti odgovor: „Javite se u vašu zdravstvenu ambulantu izabranom lekaru.“

Foto: mitrovica.info
Foto: mitrovica.info

Na kraju, već premorena, posle odrađene smene u preduzeću i hodanja preko pola grada, S. C. dolazi do zdravstvene ambulante gde ordinira njen izabrani lekar, a koja je, sticajem okolnosti, najdalje od mesta gde se događaj desio. Naravno, ni tu nije kraj ignorantskom odnosu lica u belim mantilima prema očigledno povređenoj sugrađanki.

Jer, desilo se da je njen izabrani lekar završio smenu i sestre, po njihovim rečima, mogu samo da joj previju i očiste ranu. Ni jedan drugi od prisutnih doktora nije se udostojio da odvoji koji minut svog vremena ne bi li joj pregledao ranu i dao terapiju.

(Milan Milivojević/Mitrovica.info)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track