UMESTO ČUČAVACA USKORO ŠOLJE: Bolnice i domovi zdravlja dobili uputstvo da zaključaju ružne WC
Foto: Shutterstock

Do kraja planirane rekonstrukcije

UMESTO ČUČAVACA USKORO ŠOLJE: Bolnice i domovi zdravlja dobili uputstvo da zaključaju ružne WC

Srbija -

NIŠ - Direktor Doma zdravlja u Nišu Milorad Jerkan potvrdio je danas da je ta zdravstvena ustanova dobila uputstvo Ministarstva zdravlja o zatvaranju toaleta koji nisu tehnički ispravni.

On je rekao da ta zdravstvena ustanova ima svega dva tri takva toaleta i to u seoskim ambulantama."Ti toaleti će narednih dana biti sanirani, a umesto čučavaca biće postavljene wc šolje. Taj posao biće završen za tri do četiri dana", rekao je Jerkan.

Prema njegovim rečima svih 110 toaleta u centralnom objektu je u dobrom stanju, a u dobrom stanju su i toaleti u preostale 64 ambulante u selima."U prizemlju Doma zdravlja nedavno su rekonstruisana 24 toaleta i oni sada izgledaju odlično, a uskoro će biti rekonstrusani i svi ostali", istakao je Jerkan.

On je podsetio da je 15. februara krenula kompletna rekonstrukcija Doma zdravlja u Nišu i da će radovi trajati do 1. jula. Ministarstvo zdravlja, dodao je Jerkan, obezbedilo je za rekonstrukciju 110 miliona dinara.

"Dom zdravlja će, izmedju ostalog, dobiti novu izolaciju, fasadu, biće postavljena nova hidroizolacija na ravnom krovu i zamenjena vodovodna i kanalizaciona mreža. Objekat će dobiti solarne panele za dogrevanje vode", izjavio je Jerkan.

On je podsetio da Dom zdravlja u Nišu ima 20.000 kvadrata, a izgradjen je još 1985. godine i od tada u njemu ništa ozbiljnije nije sanirano i rekonstruisano.Toaleti u prizmelju Doma zdravlja u Nišu renovirani su jesenas, nakon što je ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišao taj objekat i naložio njihovu rekonstrukciju u roku od 30 dana.

TV N1 objavila je sinoć da je državni sekretar Minisatrstva zdravlja Berislav Vekić uputio dopis direktorima domova zdravlja, opštih bolnica, kliničkih centara, kliničko bolničkih centara da sve toalete i kupatila koji nisu renovirani i koji su narušenog izgleda zaključaju do završetka rekonstrukcije.

U Ministarstvu zdravlja danas su za TV N1 objasnili da je dopis upućen "u skladu sa namerom Ministarstva zdravlja da napravi presek do sada obavljenih radova, šta je i koliko uradjeno, ali i potreba za nastavkom rekonstrukcije i sanacije, pre svega, mokrih čvorova i toaleta".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track