ZA VEĆU BEZBEDNOST DECE: U Vranju održano takmičenje predškolaca i učenika u saobraćaju
Foto: Tatjana Stamenković

Svesti broj stradalih na minimum

ZA VEĆU BEZBEDNOST DECE: U Vranju održano takmičenje predškolaca i učenika u saobraćaju

Srbija -

VRANJE - U Vranju je u sali OKCE održano je takmičenje predškolaca i učenika nižih razreda osnovnih škola sa teritorije grada o bezbednosti u saobraćaju Nenad Đorđević, gradski većnik, rekao je da je osnovni cilj projekta da što više dece bude upoznato sa pravilnim načinom učešća u saobraćaju, da najmlađi steknu ispravne stavove, kako bi broj stradale dece u saobraćaju bio sveden na minimum.

- Veliku ulogu u radu sa decom u vrtićima i školama imaju vaspitači i učitelji, ali i roditelji. Posebnu zahvalnost Grad duguje Tehničkoj školi, koja je u sklopu praktične nastave, angažovala skoro 100 učenika koji su pomogli realizaciju takmičenja, kao i preduzeću ,,Kavim Jedinstvo", koje je obezbedilo besplatan prevoz za učenike- istakao je gradski većnik.

Prema rečima Igora Milanovića, člana Saveta za bezbednost saobraćaja, u ovom projektu učestvovalo je preko 2.500 dece iz 12 osnovnih škola i osam vrtića na nivou grada.

Pobednik ovog takmičenja predstavljaće grad na republičkom takmičenju u Vrnjačkoj Banji. Organizatori ovog projekta su Agencija za bezbednost saobraćaja, Saobraćajni fakultet Beograd i Grad Vranje.

TEKSTI FOTO: T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track