135 SLOBODNIH RADNIH MESTA U ĆUPRIJI: Ima posla za 50 šivača, 20 radnika u fabrici nameštaja...
Foto: Beta/Ilustracija

Šansa za žitelje Pomoravlja

135 SLOBODNIH RADNIH MESTA U ĆUPRIJI: Ima posla za 50 šivača, 20 radnika u fabrici nameštaja...

Srbija -

ĆUPRIJA - Fabrika jedne turske kompanije u Ćupriji, koja je otvorena prošle godine i počela rad sa sto radnika, traži novih 50 šivača konfekcije.

Naime, traži se 50 šivača konfekcije, potreba za radnicima iskazana je danas na Sajmu zapošljavanja Filijale Nacionalne službe zapošljavanja (NSZ) u Jagodini, koji se održava u Ćupriji u okviru 5. Regionalnog sajma obrazovanja.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Na sajmu učestvuju 24 poslodavca iz Ćuprije koji su prijavili 135 slobodnih radnih mesta. Tako 20 radnika u proizvodnji traži i firma koja se bavi proizvodnjom nameštaja, ali i još 22 ćuprijske firme.

Najveći broj prijavljenih potreba za zapošljavanjem bio je u oblasti saobraćaja, prehrambene i tekstilne industrije, trgovine i ugostiteljstva, osiguranja... a najveće interesovanje poslodavaca je bilo za prijem radnika u zanimanjima: šivač konfekcije, vozači kamiona i autobusa, limari, zavarivači, mašinski i inženjeri arhitekture i tehničari, bravari, automehaničari, pekari, prodavci, konobari, inženjeri elektrotehnike, mašinski i elektrotehničari, stolari, rukovaoci građevinskih mašina...

Foto: Shutterstock/Ilustracija
Foto: Shutterstock/Ilustracija

U Pomoravskom okrugu, kog uz Jagodinu, Ćupriju i Paraćin čine i Despotovac, Svilajnac i Rekovac, na evdienciji Filijale NSZ su 28.104 nezaposlene osobe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track