Najnovije vesti

VRATILI SE U MLADOST I DAVNU 1992. GODINU: Bivši graničari uspeli da se sastanu posle 25 godina!

Čačak

VRATILI SE U MLADOST I DAVNU 1992. GODINU: Bivši graničari uspeli da se sastanu posle 25 godina!

Srbija

Nismo bili sigurni hoće li uspeti, ali otvorili smo grupu na Fejsbuku i brzo smo se okupili, kaže Goran Zlatković

Grupa nekadašnjih graničara, koji su služili vojsku u septembarskoj klasi 1992, rešila je da obeleži 25 godina od trenutka kada su završili vojni rok u tadašnjoj SRJ.Iako je izgledalo da ta ideja neće uspeti, za divno čudo, okupio se pozamašan broj graničara 72. graničnog bataljona koji je bio smešten u Podgorici. Inicijativa o okupljanju krenula je iz Prokuplja, a druženje je organizovano u Čačku.

- Nas nekoliko koji smo se nekako našli na Fejsbuku tokom razgovora smo došli na ideju da organizujemo okupljanje. Moram da priznam da nismo bili sigurni hoće li uspeti, ali smo otvorili grupu i za dvadesetak dana okupili pozamašan broj naših vojnih drugova. Odlučeno je da se svi nađemo u Čačku i da nam domaćin druženja bude Miroslav Milić, puškomitraljezac - priča Goran Zlatković iz Prokuplja.

On dodaje da iako su svi došli iz različitih krajeva i morali ozbiljno da se potrude da uklope svakodnevne obaveze, druženje je uspelo.- Zaista smo se svi oduševili kad smo se sreli. Znate kako ide, podsećanje na mladost, nekadašnje doživljaje, taj vojni rok koji sada izgleda kao jedna od najlepših uspomena iz mladosti, a priča koja se povela jedva da se okončala. Ono što je važno jeste da smo se dogovorili da i naredne godine i svake sledeće organizujemo druženje, nadamo se u još većem broju - ističe Zlatković.Iako je teško pronaći ljude posle 25 godina, trud klasićima se isplatio. Ako ni po čemu drugom, ostaće upamćeni kao redovni vojnici koji su uspeli da opet okupe jedinicu!B. R.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...