Vodovod u Koceljevi radi bez upotrebne dozvole
Foto: KURIR

Vodovod u Koceljevi radi bez upotrebne dozvole

Srbija -
U postupcima u kojima su utvrđivane pojedinačne novčane obaveze građana na ime učešća u rekonstrukciji povređeni su zakon i načela dobre uprave, precizirano u saopštenju zaštitnika građana

KOCELJEVA - Zaštitnik građana Saša Janković utvrdio je da su opština Koceljeva, mesna zajednica Donje Crniljevo i Javno komunalno preduzeće "Progres" iz Koceljeve prilikom odlučivanja o rekonstrukciji mesnog vodovoda postupali netransparentno, arbitrarno i nezakonito.

Vodovod u mesnoj zajednici Donje Crniljevo je, precizirano je u saopštenju zaštitnika građana, pušten u upotrebu bez upotrebne dozvole, čime je zdravlje građana izloženo riziku, dok su u postupcima u kojima su utvrđivane pojedinačne novčane obaveze građana na ime učešća u rekonstrukciji povređeni zakon i načela dobre uprave.

Zaštitnik građana je preporučio mesnoj zajednica Donje Crniljevo, Upravi opštine Koceljeva i preduzeću "Progres" da bez odlaganja sprovedu postupak pribavljanja dozvola nadležnih organa za upotrebu rekonstruisanog vodovoda.

Preporučio im je, takođe, da stave van snage dosadašnja i donesu nova akta koji će sadržiti sve relevantne činjenice, kao i da građanima omoguće uvid u podatke o iznosu sredstava utrošenih za rekonstrukciju vodovoda.

Potrebno je i da mesna zajednica Donje Crniljevo u narednim slučajevima obezbedi neposredno učešće građana u ostvarivanju lokalne samouprave u skladu sa zakonom.

Uprava opštine Koceljeva bi trebalo da vrši neposredan nadzor nad zakonitošću rada i akata mesnih zajednica na svojoj teritoriji i postupanjem mesne zajednice i javnog preduzeća po preporukama zaštitnika građana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja