500 novih radnih mesta u Šapcu: Italijanska kompanija „Pasubio“ otvara pogon
Foto: PR

500 novih radnih mesta u Šapcu: Italijanska kompanija „Pasubio“ otvara pogon

Srbija -

Italijanska kompanija “Pasubio“ otvara pogon u Šapcu, gde će za izradu kožnih sedišta za luksuzne automobile zaposliti 500 Šapčana. Do juna, Šapčani će početi da prave sedišta za Jaguar, a onda i za ostale klijente među kojima su Lambordžini, Ferari, BMW, Porše, Bentli.

Kompanija „Pasubio“ potpisala je ugovor sa firmom „Alliance One Tobacco“ o kupovini hale u Šapcu u kojoj će pokrenuti proizvodnju.

Vlasnik kompanije „Pasubio“ Luka Preto, očekuje da će proizvodnja u Šapcu početi u planiranim rokovima i da će nastaviti dobru saradnju sa Gradom.

-Obišli smo celu Srbiju u potrazi za najboljim mestom za investiciju. Šabac je bio najbolji izbor. Proizvodnju ćemo početi do juna, a zaposlićemo pretežno žene koje znaju da seku i šiju kožu. U prvom mahu 200 radnika, a kasnije 500, rekao je vlasnik italijanskog „Pasubi“-a.

Za gradonačelnika Šapca Nebojšu Zelenovića, dolazak kompanije „Pasubio“ u Šabac je spoj obećanog građanima i ispunjenog, ali i preporuka svim investitorima da je Šabac dobro mesto za ulaganje.

-Nastavljamo da ispunjavamo obećanje o novim radnim mestima. Kao što znate, u Šabac je došla japanska kompanija Jazaki, najveća investicija u Srbiji, a danas zvanično možemo da kažemo i da će „Pasubio“ zaposliti 500 Šapčana. Malo po malo, mi potpuno menjamo poslovni ambijent u našem gradu. Ovo danas je važan korak, jer smo dokazali da smo povoljno poslovno okruženje za ozbiljnu evropsku kompaniju, zadovoljan je gradonačelnik Šapca.

On je podsetio da Šabac ima Sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju i da se njegova vrednost iz dana u dan u praksi dokazuje.

Italijanska kompanija „Pasubio“ počela je sa radom 1955. godine, kao mala firma porodice Preto, a danas je jedan od ključnih igrača na međunarodnom tržištu za preradu kože.

U Šabac je došla i japanska kompanija „Jazaki“. Oni trenutno grade fabriku u Severozapadnoj radnoj zoni u kojoj će raditi 1700 radnika. Pored Jazakija, gradi se još četiri fabrike. Šabac ima najveću industrijsku parcelu u Srbiji od 600 hektara kompletno infrastrukturno opremljenog zemljišta, a u ovogodišnjem budžetu opredeljeno je 245 miliona dinara za dalje opremanje Zone i izgradnju kvantaške pijace.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track