Smena direktorke JP za izgradnju izazvala negodovanje
Foto: Damir Dervišagić

Gornji Milanovac

Smena direktorke JP za izgradnju izazvala negodovanje

Srbija -
Zahtev za smenu Snežane Smiljanić podnela je Demokratska stranka, čiji je član, uz obrazloženje da je na "svoju inicijativu prekinula saradnju sa organima opštine"

GORNJI MILANOVAC - Direktorka Javnog preduzeća za izgradnju u Gornjem Milanovcu Snežana Smiljanić, diplomirani inženjer građevinarstva, smenjena je danas na sednici Skupštine opštine, a njena smena izazvala je negodovanje i dela vlasti i opozicije.Zahtev za njenu smenu podnela je Demokratska stranka, čiji je član, uz obrazloženje da je na "svoju inicijativu prekinula saradnju sa organima opštine". Na njeno mesto imenovan je Miloš Teodosijević iz Družetića na Maljenu, koji je završio kadrovski smer na Fakultetu organizacionih nauka.

Lokalnu vlast u Gornjem Milanovcu čini koalicija SPS, DS i URS.

Opozicija je oštro kritikovala smenjivanje Snežane Smiljanić i to nazvala "sečom glava stručnim kadrovima koji politiku odvajaju od radnih obaveza".

Potpredsednik Skupštine opštine Dragan Đorđević (SPS) rekao je da je Snežana Smiljanić izuzetan stručnjak i da je radila veoma odgovorno, ali da će "zbog partijske discipline podržati kadrovsku politiku DS".

"Bilo je štetnog rada i mi smo to uočili pa želimo da otklonimo takve pojave zbog čega dovodimo nove ljude na rukovodeća mesta", rekao je šef odborničke grupe DS Mileta Vulović obrazlažući smenjivanje.Odbornik Nove Srbije Desimir Jovanović rekao je da se na funkcije od kojih zavisi dalja izgradnja grada i opštine, umesto stručnjaka, dovode "partijski poslušnici što zdušno podržava URS, a narod obmanjuju drugom pričom".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja