HAVARIJA U VRANJU: Iz kotlarnice na ulicu iscurela topla voda za grejanje 200 stanova
Foto: Shutter

Nema opasnosti po okolinu

HAVARIJA U VRANJU: Iz kotlarnice na ulicu iscurela topla voda za grejanje 200 stanova

Srbija -

VRANJE - Direktor javnog preduzeća "Novi dom" u Vranju Goran Petrović rekao je da se jutros i dogodila havarija na jednom od kotlova za grejanje iz koga je u donjem delu grada iscurela na ulicu veća količina tople vode, koja se prethodno nalazila u sistemu za grejanje oko 200 stanova.

Petrović je kazao da nije iscureo mazut, iako su se na ulici prema kojoj je otišla topla voda videli masni tragovi, navodeći da su to bili tragovi prljavštine koju je topla voda pokupila kada je kotao procereo.

"Nema opasnosti ni za okolinu ni za zdravlje ljudi. Kotao za grejanje u kotlarnici u donjem delu grada, u zgradi bivše štamparije, pukao je i procureo a voda je izašla i na ulicu. Topla voda je oprala i odnela na ulicu i prljavštinu od dimnjaka i pločnika pa je delovalo da je zamašćeno, zbog čega su i gradjani reagovali", kazao je Petrović i dodao je da je uzrok havarije to što je kotao bio star izmedju 35 i 40 godina.

On je naveo da gradjani koji se greju preko te kotlarnice nisu osetili nikakav problem, budući da se sva topla voda iz radijatora povukla i iscurela preko havarisanog kotla.

"To nije bila situacija za ekološku uzbunu. Do havarije je došlo dok je kotao radio i bio pod pritiskom. Topla voda koja je iscurela nije imala više od 35 do 40 stepeni zato što parno grejanje u Vranju od kako su nastupili topliji dani radi uglavnom do 9.00 sati pre podne, dok ga posle podne uključujemo prema potrebi", rekao je Petrović.

Prema njegovim rečima, "Novi dom" ima rezervni kotao koji će služiti za grejanje u narednih nekoliko dana dok još traje grejna sezona.

"Ulicu smo očistili a sve inspekcije su bile na terenu, napravljen je zapisnik a bićemo kažnjeni i od Komunalne policije.

Međutim, nije kriv ljudski faktor, jednostavno kotao je bio pod pritiskom i pukao je zbog dotrajalosti", kazao je Petrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track