Grdelička klisura

(KURIR TV) VOZAČI, OPREZ NA KORIDORU 10: Urušio se potporni zid kod Predejana

Srbija -

VRANJE - Na Koridoru 10, tačnije na potezu između Džepa i Predejana u Grdeličkoj klisuri, urušio se potporni zid.

Potporni zid nalazi se u blizini ulaza u tunel koji se tek gradi. Problem su prvi primetili građani i upozorili javnost putem Tvitera.

U Koridorima Srbije potvđuju za Kurir da je došlo do obrušavanja kod tunela Predejane, ali ističu da je izvođač radova, kompanija "Euroalliance", dužan da sanira štetu. Inače, radovi na izvođenju tunela Predejane, dužine 1.000 metara, iznose oko 15 miliona evra.

- Radovi se finansiraju iz kredita Evropske investicione banke. U procesu izgradnje tunela je i obezbeđenje kosina. Tokom izgradnje autoputa često dolazi do obrušavanja, pojave klizišta, urušavanja tunela, pojave podzemnih voda i slično. Dokle god se proces izgradnje u potpunosti ne završi, moguća su dešavanja kao ova od juče, a koja je pomenuti izvođač dužan da sanira i popravi o svom trošku - objašnjavaju u Koridorima Srbije.

Oni dodaju da je ovo tek jedan od desetina slučajeva koja su se desila na izgradnji Koridora 10 i 11, a koji će se brzo sanirati kako bi se nastavilo sa radovima dok se na ostalim delovima trase nesmetano izvode radovi.

(T. Stamenković/B. Karović/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track