Požar u Grandu lokalizovan, rezultati istrage sutra

Požar u Grandu lokalizovan, rezultati istrage sutra

Srbija -
Požar je izbio oko 4.15 časova na krovnoj konstrukciji iznad Aperitiv bara, a oštetio je 30 soba u jednom bloku hotela, trećinu krova i aperitiv salu

KRALJEVO - Požar koji je rano jutros izbio u hotelu "Grand" na Kopaoniku lokalizovan je, ali dim i dalje kulja iz zapaljenog objekta, izjavio je načelnik Vatrogasne jedinice Kraljevo Milanko Obrenović.

Oko 40 vatrogasaca iz Kraljeva, Kruševca, Kopaonika, Brusa i Raške i dalje rade na tome da dogase požar u kojem, srećom, nije bilo povređenih, ali je pričinjena velika materijalna šteta.

Požar je jutros oko 4.15 i u tom trenutku u hotelu je bilo oko 70 gostiju, koji su premešteni u susedne objekte, rekao je Obrenović. Vatra je krenula sa krova aperitiv-bara pa se proširila prema istočnom krilu, gde se nalazi 57 soba koje su prošle godine renovirane.

Načelnik Vatrogasne jedinice Kraljevo rekao je da je, prema informacijama kojima nadležni trenutno raspolažu, vatra oštetila oko 30 soba u jednom bloku hotela, trećinu krova i aperitiv salu.

Kako RTS nezvanično saznaje, moguće da je uzrok požara opušak s obzirom na to da je požar krenuo sa krova aperitiv-bara.

"U toku je uviđaj na terenu inspektora protivpožarne zaštite, ali s obzirom da je reč o većem požaru, verovatno će rezultati istrage biti poznati tek sutra", rekao je Obrenović i objasnio da je zahvaljujući brojnim ekipama vatrgosaca požar lokalizovan, ali zbog specifičnosti objekta još uvek nije u potpunosti ugašen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track