(FOTO) VRATILE SE RODE: Grom im razorio gnezdo, ali se Srećko i njegova partnerka nisu predali!
Foto: S.U.

Kikinda

(FOTO) VRATILE SE RODE: Grom im razorio gnezdo, ali se Srećko i njegova partnerka nisu predali!

Srbija -

KIKINDA - Par dugonogih roda, uređuje gnezdo koje je oštećeno od udara groma, na dimnjaku stare sušare u Bašaidu.

Ta slika je u petak obradovala sve žitelje ovog sela kod Kikinde.

Samo dva dana ranije prizor koji su zatekli Goran Birimac (46) iz Bašada i stanovnici ulice Nikole Tesle nije ulivao optimizam:

Foto: Goran Birimac
Foto: Goran Birimac

"Na naše selo se u sredu popodne obrušilo jako nevreme. Sevalo je na sve strane. U jednom trenutku prolomila se jaka grmljavina. Nedugo nakon toga, uputio sam se do mesta gde je grom udario. Tamo se već skupilo “pola sela”", prepričava za Kurir Birimac ono što se dalje dešavalo:

"Članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva već su bili na terenu. Gasili su požar na dimnjaku stare sušare na kom se nalazi gnezdo roda. Pao nam je kamen sa srca kad smo čuli da su rode nepovređene. Nekim čudom ostale su žive. Možda su i predosetile šta će se desiti, pa su odletele pre nego što je grom udario u dimnjak", kaže Birimac koji je ovim fotografijama ovekovečio nesvakidašnju intervenciju vatrogasaca.

Foto: Goran Birimac
Foto: Goran Birimac

U Bašaidu se, priča Birimac, rode gnezde od kada on zna za sebe:

"Baranda je to svi znaju zbog čuvene serije poznata po rodama, ali ni mi ne zaostajemo. Trenutno se rode gnezde na sedam, osam lokacija. Na okolnim kanalima i barama imaju dovoljno hrane, pa je verovatno i to razlog što su ovde tako dugo prisutne", primećuje Birimac.

Foto: Goran Birimac
Foto: Goran Birimac

Da je za žitelje najvažnije da su se vratile rode, i to u gnezdo koje je oštetio udar groma potvrđuje i Zoran Petrović, predsednik MZ Bašaid:

"Srećko i njegova partnerka baš su imali sreće. Ponosimo se ovim parom, ali i ostalim seoskim rodama", iskren je Petrović.

(S.U., Foto: Goran Birimac)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track