HOROR U NIŠU GROM UDARIO U KUĆU: Žena umalo živa izgorela!
Foto: M. M.

Jezivi prasak

HOROR U NIŠU GROM UDARIO U KUĆU: Žena umalo živa izgorela!

Srbija -

NIŠ - Ljiljana Stojiljković (62) iz niškog sela Donje Međurovo umalo je živa izgorela kada je danas oko 15 časova u njenu kuću udario grom.

Zahvaljujući prisebnosti starice koja se od vatre izazvane munjom spasila skočivši kroz prozor, i hrabrosti njenog komšije Zvonimira Živkovića koji je odmah započeo gašenje, Ljiljana je prošla bez povreda ali je u njenoj kući pričinjena znatna materijalna šteta.

Foto: M.MZvonimir kaže da je hranio stoku kada je čuo prasak kakav u životu nije zapamtio.- Sledeće što sam čuo je vriska komšinice Ljiljane. Vikala je : " Upomoć, pomozite... Iz njene kuće je kuljao plamen, čulo se pucanje izazvano vatrom. Nisam se ni trenutka dvoumio, zgrabio sam protivpožarni aparat i jedno ćebe koje sam pokvasio i uskočio u vatru –opisuje Zvonimir spasilačku akciju.

Foto: M.MSlužbenici EPS –a koje su pozvali vatrogasci su konstatovali da je grom spržio brojilo a Ljiljani saopštili da drugo mora nabaviti o svom trošku.

- Još ne mogu da se oporavim od šoka... dolazila je i HItna pomoć, toliki stres sam preživela. Kada je puklo, skotrljala sam se kroz prozor, mislila sam da ću poginuti. Da nije bilo mog komšije živa bih izgorela... Još kad sam čula da treba da kupim nov strujomer, jedva sam na nogama ostala. Pa moja je penzija 12.000 dinara, odakle da nadoknadim štetu za koju nisam kriva – žalila se Ljiljana.

Foto: M.MNjena kćer Olivera Ljubenović je istakla da očekuje da njenoj majci pomogne opština jer je udar groma osim što je uništio brojilo, izazvao kvarove na svim električnim aparatima.- Majka ne može sama da nadoknadi štetu. Srećna sam što je ostala živa, ali ona od svoje penzije ne može sama da popravi sve što joj je uništeno – rekla je Olivera.TEKS I FOTO: M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track