Rekonstrukcija mosta trajaće do kraja godine

Kuršumlija

Rekonstrukcija mosta trajaće do kraja godine

Srbija -
Iako je bilo najavljeno da će most na Toplici kod Kuršumlije biti rekonstruisan za tri meseca, do sada nije urađeno ni 20 odsto predviđenih radova

KURŠUMLIJA - Iako je bilo najavljeno da će most na Toplici kod Kuršumlije biti rekonstruisan za tri meseca, radovi će trajati do kraja godine, rekao je zamenik predsednika opštine Dejan Milošević.

Rekonstrukcija mosta na magistralnom putu Niš-Priština počela je pre dva meseca, a do sada nije urađeno ni 20 odsto predviđenih radova.

Radi se o jednom od najvećih mostova u Kuršumliji, koji je sagrađen 2000. godine, nakon što je stari srušen u NATO bombardovanju 1999. godine. Betonska ploča dužinom celog mosta je napukla, a na sredini su se formirale velike rupe.

Milošević je rekao da je prolazak mostom bio veoma rizičan i da je rekonstrukcija bila nephodna. U međuvremenu, saobraćaj preko mosta je zaustavljen i preusmeren preko kuršumlijskog sela Krčmare i Pepeljevac.

"Taj most je na magistralnom putu Niš - Priština i preko njega je bila velika frekvencija saobraćaja. Dnevno je prelazilo preko 600 šlepera i plus putnički automobili. Most je nekvalitetno urađen i zato je popustio i rekonstrukcija je bila neophodna", rekao je Milošević.

Rekonstrukciju je pre dva meseca počelo građevinsko preduzeće "Mostogradnja".

"Po svemu sudeći, radovi će trajati do kraja godine. Radi se o velikom oštećenju tog mosta. Za to vreme, saobraćaj prema Kosovu će se odvijati preko sela Krčmare i Pepeljevac", rekao je Milošević.

Meštani tih sela su pre mesec dana u više navrata organizovali proteste, zbog velike prašine koja se diže za šleperima. Blokirali su put kroz selo, ali su u međuvremenu obustavili protest.

Most na Toplici se u Kuršumliji popularno zove "Mrkonjićev most", jer ga je u saobraćaj 2000. godine pustio direktor Direkcije za obnovu i izgradnju zemlje Milutin Mrkonjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track