NAVALA NA VRANJSKE VRTIĆE: Mesta ima za 385 mališana
Foto: Tatjana Stamenković

NAVALA NA VRANJSKE VRTIĆE: Mesta ima za 385 mališana

Srbija -

VRANJE - Predškolska ustanova "Naše dete" u Vranju raspisala je konkurs za prijem dece za radnu 2017-2018. godinu.

Konkurs traje do 19. maja 2017. i raspisan je za 385 dece. Prema rečima Vesne Terzić, direktorke Predškolske ustanove, u vrtićima je istaknuto koliko je slobodnih mesta za upis mališana i da su to roditelji videli, ali to ne znači da ne konkurišu svi zainteresovani.

Foto: T Stamenković
Foto: T Stamenković

- Prošle godine smo uspeli da izbegnemo liste čekanja, jer smo vršili prijem i po konkursu, pa smo vršili vanredni prijem i uspeli smo da primimo svu decu. Ta lista čekanja bude recimo u nekom trenutku sa 20 ili 30 dece, pa tamo gde nam se ne jave deca i gde nemamo povratnu informaciju o njihovom upisu, ponovo vršimo prijem i svodimo na minimum listu čekanja. Svi zainteresovani mogu da konkurišu ,a onda ćemo pokušati kao što smo i prošle godine svima izašli u susret , da pri formiranju grupa koliko god možemo i ove godine izađemo u susret roditeljima -objašnjava direktorka i dodaje da se prijem po konkursu odnosi i na decu rođenu 2011. I 2012. koja će biti primljena u predškolski pripremni program.

Foto: T Stamenković
Foto: T Stamenković

Zanimljiv je podatak da je unazad nekoliko godina među mališanima u Vranju koji čekaju na prijem u vrtiće najviše trogodišnjaka. Prema rečima direktorke Predškolske ustanove Vesne Terzić u vrtiću “Naše dete” je 85 mesta za prijem, “Dečija radost” 70, “Boško Buha 50, “Neven” 35, “Pčelica” 35, “Sunce” 40, “Bambi” 35,”Čarolija” 35.

Konkurs će biti otvoren do 19.maja 2017.godine, a nakon tog perioda roditelji ponedeljkom mogu predati zahtev za upis. Najkasnije do 31. maja biće istaknuta lista primljene dece.

(T. Stamenković/Foto: T Stamenković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track