Najnovije vesti

SEKS-SKANDAL U VLASOTINCU Nevaljale fotke profesorki i drugih uglednih dama osvanule na FB i vajberu
Foto: Profimedia

Nezgodacija u varošici na jugu Srbije

SEKS-SKANDAL U VLASOTINCU Nevaljale fotke profesorki i drugih uglednih dama osvanule na FB i vajberu

Srbija

VLASOTINCE - Nekoliko uglednih Vlasotinčanki, među kojima navodno ima profesorki i supruga uglednih meštana, našle su se u žiži seks-skandala.

Društvene mreže "viber" i "mesindžer", preplavljene su eksplicitnim fotografijama ovih žena, a ko je autor i ko ih je pustio u virtuelni svet, zasad se samo pretpostavlja. Policiji nije podneta prijava, pišu Novosti.

Povremeno se dešava da se na društvenim mrežama nađu poznate ličnosti "ko od majke rođene", ali je uglavnom reč o dizanju popularnosti ili egzibicionizmu. Ono kroz šta ovih dana prolaze ove žene, teško je opisati, jer se ni u snu nisu nadale da će neko od partnera tako intimne fotografije poslati na uvid porodici, deci, prijateljima i hiljadama neznanaca.

Foto: AP
Foto: AP

- Živimo u vremenu savremenih komunikacija koje podrazumevaju razmenu digitalnog sadržaja. Nažalost, mnogi ljudi nisu svesni da putem društvenih mreža nisu zaštićeni. Često te fotografije budu predmet problema, a najčešće žrtve su deca i žene. Neretko, posebno u manjim sredinama, mnogi takvi sadržaji nađu se u javnosti tako što vlasnici odnesu svoj računar ili telefon na servis, izgube telefon ili ih neko ukrade - kaže Ivan Mladenović, IT stručnjak.

Upravo to se desilo jednoj od ovih žena, koja je u dugoj i stabilnoj vezi. Navodno, lokalni serviser kompjutera zloupotrebio je poverenje kada je njen momak odneo kompjuter u kome su se nalazile njihove intimne fotografije na popravku. Ovakav oblik nasilja je veoma ozbiljan, jer je javno stigmatizovana, a njena bilo kakva odbrana svedena je na trpljenje poniženja i često surova kažnjavanja iz lokalne zajednice. Jedan od načina zaštite naših prava na internetu je donošenje i dosledno sprovođenje zakona koji će da kažnjava tu vrstu nasilnika. U toj borbi važnu ulogu ima i širenje stava, pre svega preko interneta i drugih medija, koji kaže da u slučaju ove vrste nasilja stigma treba da padne isključivo na nasilnika - objašnjava sociolog Aleksandra Samokal Jovanović.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Nijedna od ovih žena nije uradila ništa što ne radi većina ljudi, ali su imale peh što su naletele na neku vrstu manijaka. Jednu od žena, čije su intimne fotografije objavljene bez njenog znanja, sada već bivši partner ucenjivao je tim istim fotografijama kada je rešila da raskine s njim. Kada je video da neće promeniti svoj stav, fotografije je poslao njenoj deci, majci i svim njenim prijateljima za koje je znao.U ovom slučaju, nasilnici verovatno neće biti kažnjeni jer žene iz Vlasotinca, prema navodima leksovačke policije nisu podnele prijavu. Policija je, kao i većina žitelja juga Srbije, upoznata sa ovim slučajevima preko društvenih mreža. Zoran Kocić, načelnik Kriminalističke policije u Leskovcu, kaže da postoje osnove za podnošenje prijave, ali da on nije siguran kako će se ti slučajevi kasnije procesuirati i okončati.

(Večenje novosti)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV VESTI UŽIVO: Hoće li Vučić ubediti Kineze da ulažu u našu vojnu industriju?

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...