Najnovije vesti

LEŽIM U KREVETU, DA LI BI MI DOŠLA...: NASTAVNIK slao PORUKE SEDMAKINJI iz Novog Sada
Foto: S.S., Fonet

Igrali se pitanja i odgovora na vajberu

LEŽIM U KREVETU, DA LI BI MI DOŠLA...: NASTAVNIK slao PORUKE SEDMAKINJI iz Novog Sada

Srbija

NOVI SAD - Nastavnik OŠ "Žarko Zrenjanin" u Novom Sadu poslao je neprimerenu poruku jednoj učenici, zbog čega je protiv njega pokrenut postupak.

Foto: AP/Ilustracija
Foto: AP/Ilustracija

RODITELJI NOVOSADSKE UČENICE U ŠOKU, NASTAVNIK NA BOLOVANJU: Slao joj poruke na vajber?!

Kako se saznaje, on se sa grupom učenika dopisivao preko "Vajbera" kasno uveče, ali se u odvojenom četu obratio učenici s kojom je igrao nešto nalik igri "pitanja i odgovori". Učenici sedmog razreda poslao je neprimereno pitanje.

- Ja sam sada sam u svom stanu, ležim u krevetu u farmericama. Da li bi mi došla u posetu? Sada ti pitaš - naveo je nastavnik, nakon čega su se roditelji obratili prvo direktoru škole, koji je obavestio nadležne, uključujući i policiju.

Foto: Shutterstock/Ilustracija
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Kako za list kaže direktor škole Žarko Mušicki, sa roditeljima je komunicirao i Tim za zaštitu dece od nasilja.- Slučaj smo prijavili policiji, prosvetnoj inspekciji i školskoj upravi za Južnobački okrug - kaže on. O događaju je obraveštena i gradska uprava za obrazovanje.

Gradski većnik za obrazovanje Vladimir Jelić kaže da se mora sačekati kraj istrage, a da je ona zahvaljujući direktoru odmah pokrenuta.

- Meni je već dovoljno neprimereno što se nastavnik dopisuje sa đacima u 23 sata, bez obzira na temu. Ukoliko se ispostavi da je sadržaj poruke upućen lično učenici bio uznemirujući na bilo koji način, preduzećemo sve mere koje su u nadležnosti Uprave da on bude najoštrije sankcionisan - kazao je Jelić, dodavši da je nastavnik otvorio bolovanje, te da će nakon istrage odlučivači o njegovoj eventualnoj suspenziji.

Listu je u policiji potvrđeno da su obavešteni o slučaju i da su preduzete sve mere, kao i da je o događaju obavešteno i Osnovno javno tužilaštvo.

(Blic/Miloš Stanić/Foto: S.S./Fonet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Tuča devojčica u osnovnoj školi u Smederevu

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...