Odbornici tri albanske partije bojkotuju sednice

Bujanovac

Odbornici tri albanske partije bojkotuju sednice

Srbija -
Oni ne učestvuju u radu SO Bujanovac zato što je Demokratska partija Nagipa Arifa formirala vladajuću koaliciju sa srpskim partijama, iako albanske partije imaju ukupno 30 od 41 odbornika

BUJANOVAC - Odbornici opozicionih albanskih partija bojkotovali su i današnju sednicu Skupštine opštine Bujanovac na kojoj su imenovani članovi upravnih i nadzornih odbora u svih 11 javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač SO Bujanovac.

Sednici nije prisustvovao nijedan odbornik iz tri opozicione albanske partije, koje su 8. juna napustile konstitutivnu sednicu.

Oni ne učestvuju u radu SO Bujanovac zato što je Demokratska partija (DP) Nagipa Arifa formirala vladajuću koaliciju sa srpskim partijama, iako albanske partije imaju ukupno 30 od 41 odbornika.

Sednici SO Bujanovac nije prisustvovalo devet odbornika Partije za demokratsko delovanje čiji je lider Riza Haljimi, šest odbornika Pokreta za demokratski progres čiji je lider Jonuz Musliu i tri odbornika Demokratske unije Albanaca čiji je lider Rahmi Zuljfiu, koji su u opoziciji.

U radu sednice nisu učestvovala ni dva odbornika Srpske napredne stranke, koji su takođe u opoziciji.

Po koalicionom sporazumu, vladajuću većinu u SO Bujanovac čine Demokratska partija sa 12 odbornika, GG "Stojanča Arsić" sa pet odbornika i koalicija "Izbor za bolji Bujanovac" koju čine Demokratska stranka, Socijalistička partija Srbije i GG "Sveti apostol Pavle", koja ima četiri mandata.

Na prvoj radnoj sednici Skupštine opštine Bujanovac danas je glasovima 21 odbornika iz vladajuće koalicije za v. d. direktora apoteke imenovan Bajram Hasani, koji je na toj funkciji zamenio Efraima Ajdarija, koji je takođe bio v.d. direktora.

Za v.d. direktora Doma kulture imenovan je Bajram Fejzulahi, koji je na toj funkciji zamenio v.d. direktora Nehata Aliua.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja