Najnovije vesti

KRUPANJ OPET NA UDARU BUJICE: Jezava se vratila u korito, saobraćaj otežan zbog odrona
Foto: Dado Đilas/Ilustracija

Nevreme nanelo veliku štetu

KRUPANJ OPET NA UDARU BUJICE: Jezava se vratila u korito, saobraćaj otežan zbog odrona

Srbija

BEOGRAD - Obilne padavine koje su zahvatile zapadne delove Srbije, uticale su da se u pojedinim regionima saobraćaj odvija otežano kao što je slučaj na ulasku u Krupanj, saopštio je AMSS.

Tu se voda iz bujičnog potoka Jezava vratila u svoje korito, a brzim intervencijom putara delimično je i uklonjen veći odron kod mesta Bajevac gde se saobraćaj odvija usporeno uz naizmenično propuštanje vozila.

 

U mestu Bajevac u neposrednoj blizini gore navedene lokacije, došlo je do većeg odrona čime je onemogućeno normalno odvijanje saobraćaja. Alternativni pravac je državnim putem I B 27 preko Osečine, Zavlake i Krsta i državnim putem II A reda 139 preko Korenite i Stolica do Krupnja.Iz AMS S skreću pažnju da česti, a povremeno i jači prolećni pljuskovi pored mokrih kolovoza i smanjene viljivosti donose još jednu opasnost, a to je ispunjenost kolotraga i drugih ulegnuća na putu vodom zbog koje se ova oštećenja ne vide.

 

Ukoliko brzina nije smanjena vozač lako gubi kontrolu nad vozilom, što vrlo često dovodi do izletanja sa puta ili do nove saobraćajne nezgode. Zbog toga je smanjena i prilagođena brzina predstavlja jedan od ključnih faktor za bazbednom vožnjom.

 

Danas će se 8 do 14 časova, izvoditi radovi na rekonstrukciji mosta u okviru projekta zida za zaštitu od buke, na delu državnog puta I A reda broj 1(gradski deo), na deonici od Hitne pomoći, u smeru Beograd - Niš.Za vreme izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena desna (zaustavna) saobraćajna traka.Radovi će biti obezbeđeni saobraćajnom signalizacijom i opremom.Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...