Najnovije vesti

NOVI SMER U SOMBORSKOJ GIMNAZIJI: Uvodi se odeljenje nadarenih za informatiku i računarstvo
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Ministar Šarčević obišao školu

NOVI SMER U SOMBORSKOJ GIMNAZIJI: Uvodi se odeljenje nadarenih za informatiku i računarstvo

Srbija

SOMBOR - Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić posetili su gimnaziju "Veljko Petrović" u Somboru, u kojoj će u školskoj 2017/18. godini biti uvedeno odeljenje nadarenih za informatiku i računarstvo.

Važni kriterijumi za donošenje odluke o otvaranju novog smera bili su velika zainteresovanost osmaka i činjenica da svi segmenti rada u školi idu uzlaznom putanjom, rekao je Šarčević.

On je dodao da će 13 gimnazija širom Srbije od jeseni imati računarski smer, napominjući da Strategija obrazovanja podrazumeva da do 2020. godine 40 odsto maturanata upisuje gimnazije.Brnabić je rekla da se 10 odsto učenika somborske gimnazije plasiralo na okružno takmičenje iz programiranja, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Kada tome dodamo da je čak 35 odsto osmaka i 44 odsto sedmaka zainteresovano za računarski smeh, jasno je da se radi o kvalitetnoj školi u oblasti programiranja i IT, naglasila je Brnabić.Dušanka Golubović, gradonačelnica Sombora, zahvalila je Ministarstvu prosvete što je imalo sluha za potrebe Sombora i izrazila uverenje da će novi smer u gimnaziji dati novu razvojnu šansu gradu, dodaje se u saopštenju.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kako zaštiti decu od “Plavog kita”?

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...