ŠABAC: Kupljene 83 protivgradne rakete
Foto: PROMO

ŠABAC: Kupljene 83 protivgradne rakete

Srbija -

Grad Šabac je i ove godine nabavio 83 protivgradne rakete za stanice na teritoriji Šapca. Za ovu namenu uložili su tri miliona dinara.

Uprkos obilnim padavinama, na teritoriji Šapca juče nije bilo veće štete. Protivgradne rakete stigle su u pravi čas, juče je ispaljeno čak 20 raketa za odbranu poljoprivrednih useva. Dejstvovano je iz osam stanica, a strelci su i dalje u pripravnosti. U selo Predvorica, nedaleko od Šapca, juče su stigle dodatne rakete. Mile Ranisavljević, protivgradni strelac, kaže da je odbrana najpotrebnija u maju, kada je vreme nestabilno. -Svaka protivgradna stanica od države dobije po dve ili tri rakete, što je malo. Svi strelci, bez obzira na uslove u kojima rade, trude se da što bolje dejstvuju, kako bi se zaštitila poljoprivredna proizvodnja. Najčešće su to ljudi koji žive u selu u kom se nalazi protivgradna stanica, pa dejstvovanjem štite svoje i komšijske useve. Zahvalni smo Gradu što nam pomaže da sačuvamo svoje oranice i voće, objasnio je Ranisavljević.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović ističe da je zaštita useva i poljoprivrednika jedan od prioriteta Grada.-Nabavka protivgradnih raketa nije obaveza, niti je u nadležnosti lokalne samouprave, ali smo svesni problema koje grad, kao elementarna nepogoda, može prouzrokovati na usevima i objektima. Jedan od zadataka Grada je da se poljoprivrednici sa teritorije Šapca osećaju bezbedno. Naše poljoprivrednike moramo podržati kada im je potrebna pomoć i kada treba da se zaštite njihove oranice i usevi. Očekujem da zahvaljujući ovoj nabavci dodatnih protivgradnih raketa, ovaj period prođe bez posledica po naše poljoprivrednike, naglasio je Zelenović.

U Odeljenu za poljoprivredu Gradske uprave Šapca navode da Šabac već četvrtu godinu za redom nabavlja protivgradne rakete. Na teritoriji Šapca postoji 26 protivgradnih stanica sa 52 aktivna strelca. Ovogodišnja novina je postavljanje protivgradne stanice u još jednom mestu, selu Ribari, koja štiti deo od Drine, na kom je bilo dosta problema u prethodnom periodu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track