Izabrano 1.600 volontera za Egzit festival

Izabrano 1.600 volontera za Egzit festival

Srbija -
Volonteri iz celog sveta biće u prilici da steknu iskustva u sektorima marketinga, protokola, u pres centru, programskoj produkciji, na izgradnji, šankovima, ulazima, akreditovanju, u obezbeđenju, Egzit vilidžu i drugim brojnim segmentima festivala

NOVI SAD - Komisija za izbor volontera na Muzičkom festivalu Egzit odabrala je 1.600 kandidata, od oko 7.000 prijava, koji će imati priliku da od 9. do 15. jula volontiraju na tom festivalu, saopštili su danas organizatori.

U saopštenju se navodi da će 1.600 volontera iz celog sveta biti u prilici da steknu iskustva u sektorima marketinga, protokola, u pres centru, programskoj produkciji, na izgradnji, šankovima, ulazima, akreditovanju, u obezbeđenju, Egzit vilidžu i drugim brojnim segmentima festivala.

Konkurs za prijavu volontera je bio otvoren od 5. do 31. maja, a komisiji je bilo potrebno skoro tri nedelje da pročita i oceni svih 7.000 pristiglih prijava i da intervijuiše one koji su ušli u uži krug.

Kandidati iz Beograda i Novog Sada intervjuisani su lično, dok su svi oni koji žive malo dalje razgovarali sa komisijom putem Skajpa.

Od 7.124 prijavljena kandidata iz preko 60 zemalja širom sveta, najviše je prijavljenih građana Srbije, ali su prijave stizale i iz regiona, evropskih zemalja, SAD-a, Australije, ali i iz Kazahstana, Mongolije, Turkemenistana, Uzbekistana, navodi se u saopštenju i ističe da je 60 odsto izbaranih volontera iz Srbije i po 20 procenata iz zemalja u regionu i iz ostalih krajeva sveta.

U sektoru marketinga i internet marketinga, kako se navodi, oprobaće se 130 ljudi, u produkciji 100, za Egzit vilidž biće zaduženo 150 volontera. U protokolu će biti uposleno 40 dobrovoljaca, 120 volontera biće angažovano kao obezbeđenje festivala, a o NVO organizacijama staraće se dvadesetoro volontera.

Na ulazima u festival, piše u saopštenju, angažovano je 200 volontera, u izgradnji 90, za zabavu na festivalu biće zaduženo 18 najkreativnijih, a u "Ćill zoni" radiće 20 dobrovoljaca. Preostali volonteri biće uposleni na šankovima Egzita.

Volontiranje će trajati najviše šest sati u toku jedne smene, a volonterima će biti obezbeđen ulaz i boravak na festivalu nakon završetka propisanog radnog vremena, kao i besplatan boravak u Egzit vilidžu.

U toku smene obezbeđeni su ishrana i besplatni tokeni za piće, a po završetku festivala volonteri dobijaju sertifikat kao priznanje o volontiranju, što će im biti dodatna referenca u biografiji.

Svi prijavljeni kandidati iz Srbije koji nisu izabrani u volonterski tim Egzit festivala dobili su šansu da kupe ulaznicu za festival po povlašćenoj ceni, a uz kupljenu četvorodnevnu ulaznicu svi kandidati dobiće i besplatan boravak u kampištu festivala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track