PROFESORKI ZAVIRIVAO POD SUKNJICU, RODITELJI ZGROŽENI: DJ Krmak snimio skandalozan spot u smederevskoj školi?!
Foto: Instagram printscreen

Sa erotskim elementima

PROFESORKI ZAVIRIVAO POD SUKNJICU, RODITELJI ZGROŽENI: DJ Krmak snimio skandalozan spot u smederevskoj školi?!

Srbija -

Spot za pesmu muzičara iz BiH Di-džej Krmka, sa erotskim elementima, provokativno obučenom "profesorkom" i učenicima statistima, snimljen u Osnovnoj školi "Dimitrije Davidović" u Smederevu, uznemirio je roditelje i prosvetne radnike.

Dok neki smatraju da je posredi urušavanje ugleda te ustanove, direktorka škole ne smatra da je reč o skandalu.

A post shared by Dj Krmak (@d.j.krmak) on

- Snimiti spot u osnovnoj školi sa skaradnim tekstom, scenama kao u lakom porniću, gde profesorku glumi oskudno obučena žena koju "učenik-pevač" seksualno uznemirava, gde se direktoru glumcu daju mito u evrima i rakija, moralna je degradacija dece i roditelja - smatra roditelj Milan Medenica.

Ogorčenje roditelja, koje se posle objavljivanja spota "Profesorice" širi društvenim mrežama, kako se saznaje, deli i veliki broj prosvetnih radnika škole.

Odlican ucenik

A post shared by Dj Krmak (@d.j.krmak) on

- Kolektiv nije obavešten, niti nas je neko pitao za mišljenje. Ali roditelji nas pitaju. Ovo je degradiranje škole i ismevanje naše profesije. Skandalozno je i to što se, na neki način, promovišu mito i alkohol - kaže jedna nastavnica.

Direktorka Snežana Đurić kaže da nije bila upoznata sa scenarijom, niti sa izvođačem, kao i da je smatrala da nije problem da se učionica "pozajmi" Ona priznaje da ima pritužbi, ali i pozitivnih komentara “da je spot simpatičan”.

- Stvar je ukusa ko kako tumači spot. A o ukusima ne treba da raspravljamo. Za mnoge može da naruši ugled škole, ali po mišljenju mnogih, baš može da promoviše školu. Ne bih da se opredeljujem ni za jednu stranu, neka javnost prosudi - kaže direktorka Snežana Đurić.

A post shared by Dj Krmak (@d.j.krmak) on

Ona navodi da je odobrila snimanje spota u učionici na osnovu pisane molbe produkcije, u trajanju od sat vremena bez naknade. Na pitanje zbog čega nije proverila detalje scenarija, kaže da je verovala molbi u kojoj stoji da neće biti političkih i drugih antipropagandnih sadržaja, niti bilo čega što bi narušilo ugled škole.

- Ne smatram da ovo može da nam naruši ugled, jer ova škola ima neuporedivo više pozitivnih stvari. Na kraju krajeva, šta je toliko strašno u tom spotu? Ne stajem na stranu autora, ali ima toliko di-džejeva, toliko spotova, a sada nastaje toliki haos. Nema u spotu nasilja, nema pornografije, kao što neki kažu. A svako može da ga tumači na razne načine. Neko može da kaže da je sloboda izražavanja u toj vrsti umetnosti. Ono što jeste neprimereno je što je profesorka u mini-suknji, što direktor prima mito... - kaže direktorka najstarije škole u regionu.

A post shared by Dj Krmak (@d.j.krmak) on

Učenici kao statisti

U spotu kao učenici statiraju deca srednjoškolskog uzrasta, čak i jedan učenik osmog razreda ove škole. Direktorka kaže da nema informacija o tome, kao ni da li je za to tražena saglasnost roditelja.

(Kurir.rs/Večernje novosti/J. Ilić/Foto: Instagram printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EKSPLICITNI SNIMCI SRPSKOG VODITELJA: Zbog suđenja za NASILJE pobegao iz Srbije, a ovim je ŠOKIRAO SVE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track