PO 3. PUT POBEĐUJE SA MAKSIMALNIM BROJEM BODOVA: Gimnazijalac iz Niša najbolji mladi istoričar u Srbiji!
Foto: Jugmedia

BRAVO, DETE!

PO 3. PUT POBEĐUJE SA MAKSIMALNIM BROJEM BODOVA: Gimnazijalac iz Niša najbolji mladi istoričar u Srbiji!

Srbija -

NIŠ - Učenik drugog razreda gimnazije "Svetozar Marković" Đorđe Pavlović (17) iz Niša po treći put pobedio je, sa maksimalnim brojem poena, na državnom takmičenju iz istorije.

Pavlović je prvi put na takmičenju iz istorije pobedio u petom razredu, a samo u sedmom razredu osnovne škole nije stigao do finala.

Đorđe Pavolivić rekao je agenciji Beta da je "za njegovu ljubav prema istoriji" zaslužan nastavnik Marko Dimitrijević, koji mu je taj predmet predavao u petom razredu Osnovne škole "Dušan Radović".

"Na njegov nagovor sam počeo i da se takmičim. Za takmičenja se pripremam iz dodatne literature iz istorije. Volim da čitam i istorijske romane, posebno one koje opisuju Prvi svetski rat i bitke naše vojske u tom ratu", istakao je Pavlović.

Za pobedu na državnom takmičenju, kazao je, potreban je kontinuiran rad od početka školske godine i svakodnevne dodatne pripreme od januara.

Takmičenja iz istorije, objasnio je Pavlović, osim pamćenja velikog broja podataka i datuma zahtevaju i dobro snalaženje sa istorijskim kartama na kojima se obeležavaju istorijska mesta i dogadjaji.

"Neke datume i podatke moram da naučim napamet, a brojne godine pamtim uz pomoć nekih asocijacija na njih", rekao je Pavlović.

Bez obzira na sjajne rezultate koje postiže iz istorije Pavlović ne planira da upiše studije iz ovog predmeta. Želja mu je da poput starije sestre koja privodi kraju medicinu i on postane lekar.

(Kurir.rs/Beta, Foto: Jugmedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track