ZADOBILA RANE PO TELU: Vaspitačicu izujedao pas lutalica ispred vrtića u Nišu!
Foto: Južne vesti/Vanja Keser

ŽENA DOLAZILA NA POSAO

ZADOBILA RANE PO TELU: Vaspitačicu izujedao pas lutalica ispred vrtića u Nišu!

Srbija -

NIŠ - Kada je u četvrtak dolazila na posao, ispred vrtića “Kolibri” u Nišu, vaspitačicu Draganu Mikić izujedao je pas lutalica.

Ona je povređena i uplašena, a zabrinuti su i roditelji koji svakodnevno dovode decu u obdanište, jer često ima lutalica u tom delu grada.

U “Zoo higijeni” kažu da su u petak ujutru sklonili “problematičnog psa”, ali će posle nekog vremena morati da ga vrate.

Psi lutalice su često viđeni ispred vrtića “Kolibri”, koji se nalazi kod zgrade Opštine Pantelej, priča vaspitačica, pa su zaposleni i roditelji koji dovode decu u obdanište obazrivi.

foto: Profimedia

Međutim, nju je pred kapijom uhvatio pas, jer ga nije videla i napravio joj rane po telu.

"Krenula sam na posao i pred kapijom me je uhvatio, prilično je veliki bio. Ja sam pobegla i nisam ni stigla da izvadim karticu da uđem, tresla sam se, samo što se nisam onesvestila koliko sam bila uplašena. Došle su koleginice da mi otvore, stavile su mi neki alkohol dok nisu došli lekari, da dezinfikujemo rane" , priča Mikićeva za Južne vesti.

Od ujeda ima nekoliko rana na gluteusu i butini, kaže, a sada mora da odmara i ide na previjanje.

Primila je tetanus, a lekari su joj, kaže, rekli da je "dobro prošla", jer pas nije imao besnilo. Sada joj sledi oporavak i bolovanje dok se ne oporavi od povreda.

Zbog ovog incidenta uplašeni su i zaposleni, ali i roditelji koji sa decom tu prolaze svakodnevno.

U “Zoo higijeni” koja je zadužena za pse lutalice u Nišu kažu da su jutros izašli na teren i uhvatili psa koji je izujedao vaspitačicu.

Međutim, iako je pas sklonjen, to je samo privremeno rešenje, jer oni nakon hvatanja, psa nakon 15 dana moraju da vrate tamo gde su ga našli.

Podsetimo, problem sa psima lutalicama u Nišu postoji godinama.

Početkom marta je zbog pasa lutalica bio zatvoren parking vrtića u niškom naselju Branko Bjegović, pa su roditelji morali da parkiraju na ulici, pa je bezbednost dece bila ugrožena.

Iako je izgradnja azila za pse najavljivana bezbroj puta, nedavno su iz gradske vlasti naveli da će umesto azila, biti izgrađeno još jedno prihvatilište.

U njemu psi neće moći trajno da se čuvaju, već će nakon mesec dana pošto se sterilišu i vakcinišu, morati da se vraćaju na ulicu.

(Južne vesti, J. Adamović/Foto: Profimedia, Južne vesti/Vanja Keser)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track