UŽAS KOD ALEKSINCA: Namerno isekao gasovod, decu potrovao plinom
Foto: Foto: Nebojša Mandić

Hitno prebačeni u bolnicu

UŽAS KOD ALEKSINCA: Namerno isekao gasovod, decu potrovao plinom

Srbija -

ALEKSINAC - Šest osoba, od kojih četvoro dece starosti 15 i 16 godina iz Aleksinca, otrovano je plinom koji je iscurio iz gasovodne mreže u tom gradu.

- N. N. lice namerno je na dva mesta preseklo gasovodnu mrežu u Ulici Karađorđa Petrovića rekao je za Novosti zamenik osnovovnog javnog tužioca u Aleksincu Ivan Mitrović.

– Reč je već o otkopanom vodu gasovoda na kojem je radilo preduzeće Jugorosgas. Gasovod je bio presečen na dva mesta i iscurila je značajna količina gasa. Policija je uradila uviđaj. Zaustavljeno je curenje gasa veoma brzo i nema opasnosti za građane. Uskoro će gasovod biti ponovo zatrpan.

Četvoro dece primljeno je na Kliničku za dečje interne Kliničkog centra u Nišu u Nišu bolesti pod sumnjom da su se otrovali plinom. Dvoje odraslih je nakon pregleda u ambulanti klinike za endokrinologiju pušteno na kućno lečenje.

Dva dečaka i dve devojčice, primljeni su noćas pod sumnjom na trovanje gasom. Oni su se žalili na glavobolje i osećaj gušenja ali na prijemu. Prema nalazu dežurnih lekara nisu bili životno ugroženi. Pratimo njihovo stanje i na jutrošnjoj kontroli svi fiziološki parametri pacijenata bili su uredni - kaže dr Gordana Kostić sa Dečje interne klinike u Nišu.

(Kurir.rs/Večernje novosti/M.P./Foto: Nebojša Mandić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Beba upala u kanalizaciju, spasioci bili bespomoćni, a onda je došao klinac sa divovskim srcem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track