OBJAŠNJENJE ŠINTERA ZA NEVERICU: Pohvataćemo pse kada prestanu da nam beže
Foto: Shutterstock

LUTALICE NEUHVATLJIVE ZA ŠINTERE

OBJAŠNJENJE ŠINTERA ZA NEVERICU: Pohvataćemo pse kada prestanu da nam beže

Srbija -

U centru Zemun polja viđeni su psi koji su pobegli prilikom pokušaja hvatanja, stoji u odgovoru iz JKP na prijavu građanke da su besni kučići izujedali decu

Besni psi, umorni posle više napada na ljude, sami se radosno prijavljuju šinterima, mirno ih čekajući ispred službe zoohigijene i ne pokušavaju da beže. Verovatno ovako JKP „Veterina Beograd“ zamišlja uspešnu borbu s agresivnim životinjama.

Naime, sve je počelo kad je Beograđanka M. V. došla kod lekara u zemunsku ambulantu i videla povređenu decu koju su izujedali psi u centru Zemun polja. Da bi sprečila da besne životinje povrede još nekog, pozvala je šintere kako bi problematične pse sklonili s ulice. Međutim, od Javnog komunalnog preduzeća „Veterina Beograd“, s kojim je kontaktirala, dobila je neverovatan odgovor.

- Poštovana, ekipa službe komunalne zoohigijene JKP „Veterina Beograd“ izašla je na datu lokaciju po vašoj prijavi. Tom prilikom su u centru Zemun polja viđeni psi, koji su pobegli prilikom pokušaja hvatanja - navodi su u odgovoru koji potpisuje Zoran Stojković iz „Veterine Beograd“, dok Beograđanka M. V. objašnjava da je bila šokirana:

- Nisam mogla da verujem da su imali obraza da mi to napišu - psi su pobegli prilikom hvatanja? Ne, verovatno je trebalo mirno da čekaju šintere. Kako su uopšte dozvolili da besne životinje pobegnu stručnim službama, pa njihov posao je da hvataju pse?! Ti kučići sada i dalje lutaju Zemunom i samo je pitanje trenutka kada će još nekog ozbiljnije povrediti - kaže ova zabrinuta žena.

foto: Printscreen

OPRAVDANJE Odgovor „Veterine Beograd“

UHVAĆENO DEVET PASA

U JKP „Veterina Beograd“ povodom ovog slučaja kažu da su tokom mesec dana u datom periodu više puta izlazili na tu lokaciju, kao i da su uhvatili ukupno devet pasa, od kojih je jedan bio onaj koji je povredio decu.

- Svakodnevno komuniciramo s građanima o njihovim prijavama i, nažalost, u ovom slučaju nije bilo detaljnog odgovora gospođi da će ekipe izaći ponovo na istu lokaciju, već samo da u toku tog konkretnog izlaska i kontrole naše ekipe nisu pronašle pomenute pse. Naše ekipe su naravno ponovo izašle na prijavljeno mesto i uhvatile devet pasa - rečeno je u „Veterini Beograd“ za Kurir.

Kurir / Jelena Pronić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja