(FOTO) MLADI VRANJANAC OSMISLIO OBUĆU ZA BUDUĆNOST: San mi je da jednog dana obujem patike koje sam dizajnirao
Foto: T.S.

GALERIJA NARODNOG UNIVERZITETA

(FOTO) MLADI VRANJANAC OSMISLIO OBUĆU ZA BUDUĆNOST: San mi je da jednog dana obujem patike koje sam dizajnirao

Srbija -

VRANJE - U Vranju je u Galeriji Narodnog univerziteta otvorena izložbu radova dizajnera sportske obuće Strahinje Spasića.

Strahinja je Vranjancima predstavio 40 radova. Prema njegovi rečima modeli su okrenuti futurizmu, a inspiraciju nalazi u prirodi i životinjama.

"Nadam se da ću u budućnosti dobiti posao u nekoj od poznatih firmi koja se bavi proizvidnjom patika. Moj san je da jednog dana obujem patike koje sam dizajnirao“, kaže Strahinja koji je diplomirao modni dizajn na Fakultetu politehnike u Beogradu.

foto: T.S.

Strahinja je prema rečima akademske slikarke, Vesne Marinković Stanković

još od svoje pete godine bio polaznik Likovne radionice Narodnog univerziteta u Vranju, kada je dobio i nagradu za jedan crtež.

„ I tad se video njegov talenat. U najranijim danima smo prepoznali sve ono

što će kasnije Strahinja da bude. To je jedan raskošan talenat. Izuzetan slikar, izuzetan crtač, vrstan dizajner. Njegova budućnost je sjajna i velika.

Očekujem da će postići veliki uspeh i postati svetski popularan“, rekla je

Marinković Stanković koja je otvorila izložbu talentovanog dizajnera.

Ona je govoreći o Strahinjinoj izuzetnosti naglasila da je on u svom stvaralaštvu uvek težio shvatanju novog i drugačijeg. Na kraju je poručila posetiocima da zapamte njegovo ime.

foto: T.S.

„Izuzetan je po mnogo čemu. Ponajviše po velikom talentu i strašću za crtanjem i realizivanjem novih ideja. Izuzetan je osećaj raditi sa studentom,

koji kada krene da crta ne pravi pauzu. Unese se u taj magični svet i vreme

za njega ne postoji. Čini mi se da bi tako mogao beskonačno da stvara. Nebrojane skice patika koje studiozno promišlja kao rezultat daju nepovratna originalna rešenja gotovih proizvoda", rekla je Marinković Stanković.

Izložba mladog dizajnera sportske obuće iz Vranja biće otvorena do 26.juna.

(T.Stamenković, Foto: T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track