POTVRĐENO: Voda u Prijepolju ispravna za piće
Foto: Profimedia

POSLE 16 DANA ČEKANJA

POTVRĐENO: Voda u Prijepolju ispravna za piće

Srbija -

Indeks zamućenosti, koji po propisima ne sme da bude iznad 1, bio je u jutarnjim satima u nedelju 4. juna 220 puta veći, posle čega je voda zabranjena za piće

Voda iz gradskog vodovoda u Prijepolju ponovo je u potpunosti ispravna za piće, saopštilo je Javno-komunalno preduzeće „Lim“ iz tog grada.

Tako će posle 16 dana građani ponovo moći da piju vodu iz česme, odnosno neće morati da se snabdevaju vodom iz cisterni koje su dopremane iz Priboja ili Nove Varoši. Prijepolje se u teškoj situaciji s vodosnabdevanjem našlo u noći između 3. i 4. juna zbog jakih padavina koje su zahvatile slivno područje Seljašnice.

Indeks zamućenosti, koji po propisima ne sme da bude iznad 1, bio je u jutarnjim satima u nedelju 4. juna 220 puta veći, nakon čega je voda zabranjena za piće.

U Prijepolju više od dve nedelje voda iz gradskog vodovoda nije mogla da se koristi u domaćinstvu, osim za tehničke potrebe, a građani su se vodom za piće snabdevali iz cisterni.

Usmena informacija još od srede, 15. juna potvrđivala je da je bakteriološka analiza prvog uzorka uzetog tog dana pokazala potpunu ispravnost vode za piće, ali se čekala pismena dozvola na osnovu koje su sa ulica u Prijepolju povučene cisterne sa vodom i građani su obavešteni o ponovnom korišćenju vode sa gradskog vodovoda za svakodnevnu upotrebu.

Kurir / E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track