Konuzin pomaže Tigru u traženju partnera u Rusiji

Posrednik

Konuzin pomaže Tigru u traženju partnera u Rusiji

Srbija -
Sa rukovodstvom preduzeća smo se dogovorili da ćemo uložiti dodatne napore da pronađemo nove partnere za ovo preduzeće, jer sam shvatio da bi sve što se proizvodi u Tigru bilo od velike koristi za Rusiju, rekao ruski ambasador Aleksandar Konuzin

PIROT - Ruski ambasador Aleksandar Konuzin izjavio je danas u Pirotu da je sa rukovodstvom kompanije za proizvodnju tehničke gume i gumene obuće Tigar razgovarao o mogućnostima saradnje tog srpskog preduzeća sa ruskim partnerima.

"Shvatio sam da bi sve što se proizvodi u Tigru bilo od velike koristi za Rusiju. Sa rukovodstvom preduzeća smo se dogovorili da ćemo uložiti dodatne napore da pronađemo nove partnere za ovo preduzeće", kazao je on posle obilaska Fabike tehničke gume i Fabrike obuće pirotskog Tigra.

Konuzin je istakao da je u Tigru video savremen proizvod koji se izvozi na evropsko tržiste.

"Čuo sam da je ovde uspešna proizvodnja, ali nisam očekivao da je to ovako savremen proizvod", rekao je on dodajući da je na sastanku bilo reči i o pitanjima dodatnog povećanja efikasnosti proizvodnje.

"To možemo da postignemo korišćenjem savremenih energenata, da mazut zamenimo gasom. Razgovaraću sa ruskim predstavnicima šta možemo da uradimo da ovo preduzeće dobije gas", kazao je Konuzin.

Na pitanje koliko Tigar moze da bude jak adut da južni tok gasovoda prođe kroz Pirot, Konuzin je rekao "da je Tigar veliko preduzeće, ali nije dovoljno velik da ovde uvodimo krak južnog toka".

Ambasador Rusije je posetio i fabriku Tigar tajers u Pirotu čiji je vlasnik francuski Mišelin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track