NAJSTARIJI U ŠABAČKOM KRAJU PROSLAVIO 100. ROĐENDAN: Celo selo došlo na proslavu
Foto: Promo

NAJSTARIJI U ŠABAČKOM KRAJU PROSLAVIO 100. ROĐENDAN: Celo selo došlo na proslavu

Srbija -

ŠABAC: U pocerskom selu Varna juče je bila vesela rođendanska žurka, tačno 100 godina napunio je njihov najstariji sugrađanin Živan Jovanović. U svom selu proveo je ceo vek, smisao za humor i vedar duh nije ga nikad napustio, pa su mu meštani organizovali proslavu za pamćenje.

Na pitanje kako se živi sa 100 godina, Živan Jovanović je odgovorio “Ne može se više ovako, hoću da se ženim”.

foto: Promo

Upravo šala i pozitivno raspoloženje tajna je za dugovečnost, smatraju njegovi prijatelji.

-Uvek je pozitivan, za dugovečnost to je jedna od najboljih osobina. Nikad nisam video da je ljut i besan. On se iznervira, ali u istoj sekundi se vrati u pozitivu. Sve što je radio, radio je polako i odmereno. Za sve je imao rešenje, priča meštanin VarneVlada Andrić.

foto: Promo

Rođendanska torta u obliku fudbalskog terena, podsetnik je na jednu od Živanovih najvećih ljubavi – fudbal. On je 1934. godine osnovao fudbalski klub u Varni u kojem je igrao, a posle godinama verno navijao.

-Uvek je bio uz klub, krpio lopte, popravljao stative. On je bio stolar po zanimanju, prve stative u Varni su njegovih ruku delo, priča Majstor Živanov prijatelj.

foto: Promo

Najstarijem u šabačkom kraju, rođendan je čestitao i prvi čovek grada uz prigodne poklone i želju da ga zdravlje dobro služi.

Živanov sin Milan Jovanović, kaže da se njegov otac često seća Drugog svetskog rata. Bio je mobilisan i angažovan da u bolnici brine o ranjenicima, to mu je bio jedan od najtežih perioda života.

foto: Promo

Pre pet meseci Živan je postao čukundeka. Ima dvoje dece, troje unučadi i petoro praunučadi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja